Την πιο σημαντική νίκη της ευρωπαϊκής του ιστορίας του, μέχρι την επόμενη φυσικά, πέτυχε την Πέμπτη ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Europa League.

Οι Αρκάδες επικράτησαν με 2-0 σκορ των Ισραηλινών στο «Θ. Κολοκοτρώνης», αποδεικνύοντας ότι η παλικαρίσια πρόκριση επί της Μάιντς, μόνο τυχαία δεν ήταν και πλέον έχουν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 29ο λεπτό η ομάδα του Βεργέτη πήρε το προβάδισμα με τον Μάσα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χουάν Πάμπλο, ενώ ο Ζησόπουλος στο 47ο λεπτό με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο αγώνας

Στην αρχή οι δύο ομάδες επέλεξαν ένα κλειστό παιχνίδι και μόνο κάποια σποραδικά σουτ έκαναν την εμφάνισή τους που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες.

Η ομάδα της Αρκαδίας έριξε προειδοποιητική βολή στο 17′ όταν ο Ρόλε με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Χουάν Πάμπλο σε δύσκολη απόκρουση, ενώ «χτύπησε» στο 29′ όταν με δυνατό σουτ του Μάσα, άνοιξε το σκορ.

Με ένα σουτ του Ράντι στο 42′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο και με ένα δεύτερο γκολ του Αστέρα ξεκίνησε το β’ καθώς στο 47′ και σε φάση διαρκείας, ο Μάσα γύρισε την μπάλα και ο Ζησόπουλος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια η Μακάμπι προσπάθησε να βγει μπροστά και απείλησε δύο φορές την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 53′ με σουτ του Ζάχαβι και στο 57′ με τον Μπεν Μπασάτ που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά αστόχησε σε κενή εστία.

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 79′ με ένα σουτ του Ντε Μπλάσις που έφυγε δίπλα από το δοκάρι κι έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπαράλες στο 85′, όταν απέναντι από τον Χουάν Πάμπλο επιχείρησε μια κακή «λόμπα».

Μάλιστα αυτή την αστοχία, παρ’ ολίγο να την πληρώσει η αρκαδική ομάδα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Ζάχαβι βρέθηκε απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Έτσι το 2-0 παρέμεινε και αποτελεί ένα «καθαρό» σκορ για την αρκαδική ομάδα, ενόψει της ρεβάνς στη Λάρνακα.

Αστέρας Τρίπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0

Κίτρινες
: Μπεν Μασάτ, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ιγκιεμπόρ

Αστέρας Τρίπολης  (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι (87′ Τιε Μπι), Γκοϊαν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρόλε (70′ Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Kουρμπέλης, Ντε Μπλάσις, Μάσα (79′ Μπαράλες).

Μακάμπι (Όσκαρ Γκαρσία):
Χουάν Πάμπλο, Σπούνγκιν, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία, Αλμπερμαν, Ζάχαβι, Ραντί (86′ Λουγκάσι), Μίκα (76′ Μπεν Χαϊμ), Γέινι, Ιγκιεμπόρ, Μπεν Μπασάτ (66′ Πρίκα).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης