Με γκολ του Λούι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το «τρίποντο» από τη Ριζούπολη, επικρατώντας με 2-1 σκορ του Απόλλωνα στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έτσι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα παραμένοντας στους 20 βαθμούς, ενώ στον αντίποδα με τη νίκη τους οι Αρκάδες έφτασαν τους 35.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Βεργέτη είχε προηγηθεί με τον Καράσκο στο 39′, ενώ ο Πετρόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 81.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα της Αρκαδίας κέρδιζε τις περισσότερες μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καταφέρνοντας παράλληλα να δημιουργεί φάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες σημειώθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Ουσέρο τροφοδότησε, στην πλάτη της άμυνα του Απόλλωνα, τον Ντε Μπλάσις, ο τελευταίος σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε εξαιρετικά.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ντε Μπλάσις, το πέτυχε ο Καράσκο στο 39′. Ο άσος του Αστέρα εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Απόλλωνα, μπήκε δυνατά στην περιοχή, πρόλαβε τον Δεληζήση και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι επιθετικές πρωτοβουλίες του δεν είχαν φαντασία, ήταν σπασμωδικές και η άμυνα της Τρίπολης κατάφερνε να διώχνει τους κινδύνους.

Στην επανάληψη η ελαφρά ταξιαρχία μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και μάλιστα πολύ γρήγορα είχε την ευκαιρία να φθάσει στην ισοφάριση.

Συγκεκριμένα στο 60′ ο Ντάλμπεργκ λίγο πριν πλασάρει, είδε τον Λούι να τον σταματά, πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 61ο λεπτό έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Ντάλμπεργκ στην αρχή και στη συνέχεια ο Φαρινόλα έχασαν καλές ευκαιρίες, με τον Μπαντή να αποδεικνύει την ετοιμότητα του.

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες ο Απόλλωνας δεν έχασε την αποφασιστικότητά του και συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει για το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό με τον Πετρόπουλο. Τότε ο Μπαντής έκανε μεγάλο λάθος, έχασε την μπάλα μέσα από το χέρια του και ο Πετρόπουλος σουτάρει για να κάνει το 1-1. Το γκολ ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι στα τελευταία λεπτά ανοίχτηκαν για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Αυτό το πλήρωσαν, καθώς ο Αστέρας βρήκε διαδρόμους και στις καθυστερήσεις κατάφερε να «αρπάξει» τη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάφα γύρισε την μπάλα από αριστερά, αυτή στρώθηκε στον Λούι και εκείνος με ένα πολύ όμορφο σουτ «πάγωσε» τη Ριζούπολη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Κίτρινες: Σέτι, Κοντοέ

Απόλλωνας (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Αλβάρες, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (76′ Πετρόπουλος), Λουσέρο (69′ Αρμπόουζ), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (64′ Σέτι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68′ Ναβάρο), Καράσκο (80′ Κάφα), Μπαράλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης