Αστέρας και Ξάνθη δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, με τους Αρκάδες να παραχωρούν ισοπαλία (1-1) στη Ραπίντ Βιένης και τους ακρίτες να γνωρίζουν την ήττα (1-2) από τη Σταντάρ Λιέγης.

Στη Τρίπολη ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ με τον Ζησόπουλο στο 27ο λεπτό, αλλά ένα αυστηρό πέναλτι του Ολλανδού διαιτητή Μπλομ έφερε το ματς στα ίσα! Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους στο β’ ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ξάνθη η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου το πάλεψε κόντρα στη ανώτερη Σταντάρ Λιέγης, αλλά η αποβολή του Μπέρτου έγυρε την πλάστιγγα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μπιά, αλλά ο Ντιέ ισοφάρισε με ένα υπέροχο φάουλ.

Ωστόσο η κόκκινη του Μπέρτου, έδωσε τους χώρους στους Βέλγους που πήραν τη νίκη στο 73′ με τον Σιμά.

Πλέον οι ρεβάνς σε μια εβδομάδα και για τις δύο ελληνικές ομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης»
Αστέρας Τρίπολης – Ραπίντ Βιένης
1-1 (τελικό)

5′ Ευκαιρία για την Ραπίντ! Σε μία αντεπίθεση των Αυστριακών, ο Χόφμαν βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε, μπλόκαρε ο Μπαντής.

16′ Ευκαιρία για τη Ραπίντ! Ο Μπουργκστάλερ έφυγε μόνος του από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη πάσα στον Μπόιντ, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

27′ Από εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες, ο Ζησόπουλος ανοίγει το σκορ με πλασέ.

29′ Ευκαιρία για τη Ραπίντ! Ο Σάουμπ έκανε το σουτ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή.

31′ Ο Λισγάρας σπρώχνει τον Μπόιντ και ο Ολλανδός διαιτητής Μπλομ σφυρίζει πέναλτι. Ο Μπόιντ ευστοχεί και η Ραπίντ ισοφαρίζει.

35′ Καλή στιγμή για τη Ραπίντ. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ύστερα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σάουμπ, με τον Μπαντή να διώχνει με υπερένταση.

Έναρξη β’ ημιχρόνου…

49′ Μακρινό σουτ του Μπέρεντ, με τον Μπαντή να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

55′ Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Κάφα εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ραπίντ.

57′ Ευκαιρία για τον Αστέρα! Κεφαλιά του Λισγάρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, με τον Μπόιντ να διώχνει πάνω στη γραμμή!

57′ Και άλλο κόρνερ του Ουσέρο, με τον Κουρμπέλη να πιάνει νέα κεφαλιά, αλλά να διώχνει η άμυνα της Ραπίντ.

60′ Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ύστερα από στημένη φάση που εκτέλεσε ο Ουσέρο, ο Ντε Μπλάσις έκανε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Νοβότα.

64′ Καλή στιγμή για τη Ραπίντ. Σουτ του Μπουγκστάλερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

66′ Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Ναβάρο πήρε την κεφαλιά, με τον Νόβοτα να διώχνει με δυσκολία.

72′ Ευκαιρία για τον Αστέρα! Ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Ουσέρο, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ραπίντ.

Γκολ: 27′ Ζησόπουλος –  32΄ Μπόιντ

Κίτρινες: 14′ Μπέρεν, 17′ Πιπίνης, 21′ Ζαραδούκας, 31′ Τσαμπούρης

Κόκκινες: –

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ολλανδός, Κέβιν Μπλομ, με βοηθούς τους Πάτρικ Λάνγκαμπ και Ρομπ Φαν ντε Βεν, ενώ 4ος διαιτητής είναι ο Τομ Φαν Σίσεμ.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ναβάρο (70′ Γκρατσίνι), Ζαραδούκας (46′ Κάφα), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61′ Χουάνμα).
Ραπίντ Βιένης: Νοβότα, Τρίμελ, Σονλάιτνερ, Τιμπόν, Σράμελ, Πέτσος, Μπέρεντ, Σάουμπ, Χόφμαν (68′ Σάμπιτζερ), Μπουργκστάλερ, Μπόιντ.

Γήπεδο «Πηγάδια»
SKODA Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης
1-2 (τελικό)

18′ Ο Μπιά με σουτ νικάει τον Κυριακίδη, ο οποίος ήταν εκτός θέσης.

23′ Κοντά σε δεύτερο γκολ οι Βέλγοι αφού μετά από παράλληλη σέντρα, Εζεκιέλ και Ντε Καμάργκο δεν προλαβαίνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

26′ Καλό σουτ από τον Μπιλό, αποκρούει ο Κυριακίδης που μπερδεύτηκε από την πορεία της μπάλας.

35′ Με εκτέλεση φάουλ ο Ντιέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζει το σκορ.

39′ Σπουδαία απόκρουση του Κυριακίδη σε σουτ του Σισέ.

Έναρξη β’ ημιχρόνου…

50′ Ανεπανάληπτη ευκαιρία για τη Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο, που έκανε μια κούρσα 50 μέτρων με την μπάλα στα πόδια, αλλά νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Καβασίμα.

52′ Πέναλτι για τη Σταντάρ σε μαρκάρισμα του Κομεσίδη στον Εζεκιέλ. Ωστόσο ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι του Μπιά!

67′ Πολύ ωραίο γύρισμα του Μαρίν στον Μαρσελίνιο, ο οποίος αμαρκάριστος δεν πλάσαρε σωστά από τα πέντε μέτρα.

73′ Ο Σιμά δίνει το προβάδισμα για τη βελγική ομάδα.

80′ Σωτήρια επέμβαση του Κυριακίδη σε εκτέλεση φάουλ του Σιμά.

90′ Ανάποδο ψαλίδι του Μαρίν μετά από κόρνερ, η μπάλα άουτ.

Γκολ: 35′ Ντιέ – 18′ Μπιά, 73′ Σιμά

Κίτρινες: 24′ Σισέ, 53′ Βάλλας, 53′ Μπέρτος, 69′ Μπέρτος, 81′ Ντιέ, 81′ Γούτας

Κόκκινες: 69′ Μπέρτος

SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιέ (86′ Σολάρι), Μπαξεβανίδης (56′ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56′ Ντε Γκούζμαν).
Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς, Τσιμάν, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46′ Μπιγιόν), Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62′ Μπατσουαγί).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης