Οι ομάδες της Super League συμφώνησαν να αφήσουν εκτός Διοικητικού Συμβουλίου τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν και να τις λύσουν σε δικαστικό επίπεδο, ενώ παράλληλα υπήρξε ομοφωνία στο μείζον ζήτημα για την αντιμετώπιση της βίας στο γήπεδα. Στη συνέχεια, την άμεση λήψη μέτρων κατά της βίας, αλλά και αυστηρό πλαίσιο ενόψει της νέας σεζόν προανήγγειλε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών, την άμεση διακοπή των αγώνων όταν γίνεται εισβολή οπαδών ή υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα, απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών και αυστηροποίηση των ποινών, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Γιώργου Μποροβήλου:

«Υπήρξαν τα γνωστά προβλήματα που οδήγησαν στην διακοπή, αλλά σήμερα έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό πνεύμα στο ΔΣ και πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις. Αυτά που θα ακούσετε αντιπροσωπεύουν όλες τις ομάδες. Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις κάμερες υπάρχει βούληση να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό. Θα δρομολογηθεί σε άμεσο χρονικό ορίζοντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού όπου θα είμαστε καθημερινά σε επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πειθαρχικό δίκαιο και θέματα βίας, θα πρέπει να το εναρμονίσουμε με αυτό της UEFA ώστε να έχουμε τα προσδωκόμενα αποτελέσματα. Φέτος θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές όταν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα ή εισβολή οπαδών να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα και στην συνέχεια οι κυρώσεις θα είναι πάρα πολύ σημαντικές όπως γνωρίζετε.

Επιπλέον αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Καμία ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα να ζητήσει εισιτήρια. Όσον αφορά τις λέσχες θα γίνει αναγνώριση και από τις ΠΑΕ και θα παίρνουν αυστηρά ονομαστικά εισιτήρια.

Θα ζητήσουμε περισσότερες εξουσίες από το νόμο, όσον αφορά τον έλεγχο κατά την είσοδο στα γήπεδα καθώς μπαίνουν αντικείμενα που δημιουργούν προβλήματα. Θα ζητήσουμε επαναφορά του ιδιώνυμου και τιμωρία φυσικών προσώπων. Με την ατιμωρησία δημιουργείται πρόβλημα. Όταν αντιληφθούν ότι υπάρχουν συνέπειες θα σταματήσουν να κάνουν όσο κάνουν στα γήπεδα.

Εμείς θα συζητήσουμε με τον υπουργό με τη βελτίωση του νόμου. Δεν έχουμε πρόθεση να ελαστικοποιήσουμε τις ποινές. Να μην είναι όμως υπεύθυνος ο πρόεδρος όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον Υπουργό να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, δείχνοντας πως ένα τέτοιο ποδόσφαιρο κανείς δεν το θέλει. Η άμεση αντιμετώπιση της βίας είναι δέσμευση. Μη περιμένουμε όμως με ένα πάτημα κουμπιού να αλλάξουν όλα. Θέλει δουλειά.

Όμως το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η κατεύθυνση και ότι όλοι κατάλαβαν πως κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξει το ποδόσφαιρο, αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε από την συνεδρίαση. Να δούμε πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να υπάρξει βελτίωση και στην Ευρώπη όπου όπως βλέπετε χάνουμε θέσεις».

Σε καλό κλίμα το Συμβούλιο

Πρώτος αποχώρησε από το συμβούλιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πρόταση με δραστικά μέτρα για να εφαρμοστούν άμεσα. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία για αυτά τα μέτρα και θα σας ενημερώσει ο κ. Μποροβήλος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία. Το ζητούμενο είναι τι προτείνουμε. Με πρόταση του Ολυμπιακού έγινε μια πολύ σωστή συζήτηση και συμφωνήσαμε ομόφωνα».

Αναφορικά με την προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε: «Ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση. Αυτά έχουν γίνει πολλές φορές. Προχωράμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το πρωτάθλημα σε σωστές βάσεις και το επόμενο πρωτάθλημα να αρχίσει σε ακόμη καλύτερες βάσεις».

Ο Γιάννης Αλαφούζος

Μετά την συνεδρίαση ο Γιάννης Αλαφούζος υπογράμμισε: «Είχαμε μία συζήτηση, όπου αποφασίσουμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας ή τέλος πάντων εκτός διοικητικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πως θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις για την αντιμετώπιση αυτή της πολύ άσχημης κατάστασης στην Ελλάδα, όπως η αυστηροποίηση ποινών για τις ομάδες».

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός σχολίασε: «Μετά την καταιγίδα, ήρθε η γαλήνη. Όλα καλά».

Οι προτάσεις της Ξάνθης

Από την πλευρά της η Ξάνθη δημοσιοποίησε τις πέντε προτάσεις που έκανε στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο. Αναλυτικά:

«1.Μέχρι το τέλος της περιόδου απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

2.Σε περίπτωση που οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο, η γηπεδούχος ομάδα θα τιμωρείται μέχρι τέλους της φετινής αγωνιστικής περιόδου, δίνοντας τους εντός έδρας αγώνες της χωρίς την παρουσία θεατών.

3.Σε περίπτωση που προπηλακιστεί, κατά την άφιξή της στο γήπεδο η αντίπαλος ομάδα, ποδοσφαιριστές και παράγοντές της, τότε η γηπεδούχος ομάδα θα αγωνίζεται στους υπόλοιπους εντός έδρας αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών».

4.Άμεσα κάμερες που οδηγούν στα αποδυτήρια των δύο ομάδων, σε αυτά των διαιτητών, και στη φυσούσα, οι οποίες θα ελέγχονται από την Αστυνομία.

5.Οι ομάδες θα πρέπει να είναι 100% υπεύθυνες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους και να διαφυλάττουν τα συμφέροντά τους μέσω Ιδιωτικής Ασφάλειας, χωρίς την παρουσία Αστυνομίας. Θα μπορούσε να υπάρχει έξω από το γήπεδο ένα «police station», το οποίο θα επικοινωνεί με την Ιδιωτική Ασφάλεια του γηπέδου, για θέματα που πιθανόν να προκύψουν».

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιάκωβος Αγγελίδης

Ο Νίκος Μαχλάς (ΟΦΗ)

Τον Ατρόμητο εκπροσώπησε ο Γιώργος Σπανός

Γιώργος Χριστοβασίλης - ΠΑΣ Γιάννινα

Γιάννης Κομπότης - Λεβαδειακός

Χρήστος Δάρας - Πανιώνιος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης