Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. O «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο 38’ με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ελ Καντουρί με απευθείας κόκκινη κάρτα, ωστόσο στο 64’ ο Τζόλης άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό γκολ. Μάλιστα, ο νεαρός λίγα λεπτά κέρδισε και πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 70’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο έγιναν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις. Στην πρώτη από αυτές ο Ίνγκασον στο 10′ κέρδισε την κεφαλιά στην περιοχή του Αστέρα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η κομβική φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 37′, όταν ο Ελ Καντουρί έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, ο διαιτητής Φωτιάς δεν είχε την ίδια γνώμη, ο Ντάνι Σουάρες ζήτησε εξηγήσεις από τον Μαροκινό του ΠΑΟΚ, ο τελευταίος τον απώθησε με το κεφάλι και η κατάληξη της «κοκορομαχίας» ήταν να δει με την χρήση του VAR o παίκτης του ΠΑΟΚ την κόκκινη κάρτα και ο Σουάρες την κίτρινη, γεγονός όμως που ελάχιστα δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ, που συνέχισε και τέλειωσε το ματς με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε και ο ΠΑΟΚ έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο. Με ηγέτη το νεαρό Τζόλη και συμπαραστάτες τους συμπαίκτες του στην επίθεση, έφτασε στο προσδοκώμενο που ήταν το γκολ και φυσικά η νίκη.

Στο 57′ η σέντρα του Ζίβκοβιτς βρήκε το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 63′ ο Αστέρας έχασε μια εντυπωσιακή ευκαιρία να ανοίξει αυτός το σκορ στην αναμέτρηση, αλλά ο Τιλίκα πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ίνγκασον, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επόμενο λεπτό ο Τζόλης έφυγε από τα αριστερά και πριν μπει στην μεγάλη περιοχή με ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ παραβίασε την εστία του Παπαδόπουλου, πετυχαίνοντας με το δικό του 8ο γκολ στην σεζόν το 1-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 70′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζόλη από τον Πασαλίδη και την ποινή μετέτρεψε σε γκολ ο Ζίβκοβιτς, απλοποιώντας την υπόθεση της νίκης της ομάδας του.

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0 (Novasports 2)

Γκολ: 64′ Τζόλης, 70′ πεν. Α. Ζίβκοβιτς

 

 

57′ δοκάρι ο Α. Ζίβκοβιτς

 

Κίτρινες κάρτες: Γιαννούλης, Σφιντέρσκι, Σβαμπ, Ουαγκέ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ – Γκαρσία, Σουάρεθ, Καστάνιο, Φερνάντεζ, Πασαλίδης, Τασουλής

Κόκκινες κάρτες: 38′ Ελ Καντουρί

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ροντρίγκο (21′ Ουαγκέ), Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (88′ Κρέσπο), Α. Ζίβκοβιτς (88′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (68′ Τσιγγάρας).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρεζ, Καστάνιο, Σουάρεθ (60′ Πασαλίδης), Γκαρσία, Φερνάντεζ (78′ Γκόμες), Βαλιέντε (60′ Ιγκλέσιας), Σίτο (78′ Τζίμας), Ριέρα, Τιλίκα, Κρέσπι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης