Με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο λεπτό και δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Λεντέσμα (39’, 88’) ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 55’ λόγω αποβολής του Φαρίνια, μείωσαν στο 67’ με πέναλτι του Ιωαννίδη.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός έδειξε πως θα φτάσει στη νίκη από την αρχή. Μόλις στο 23ο δευτερόλεπτο ο Λουντ γύρισε την μπάλα στον Μπεργκ, ο οποίος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κοσίτσκι. Ο Παναθηναϊκός μετά το 30’ ανέβασε «στροφές» και σε διάστημα πέντε λεπτών απείλησε τρεις φορές με Μπεργκ (31’, 35’) και Βιγιαφάνες (36’) τους Αρκάδες.

Το σκορ στο ημίχρονο διαμορφώθηκε στο 2-0, καθώς ο Βιγιαφάνες κέρδισε πέναλτι και ο Λεντέσμα από τα έντεκα βήματα σημάδεψε σωστά. Στο 55’ ο Φαρίνια με μία ανόητη κίνηση άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, όμως ο Αστέρας μείωσε όταν στο 65’ ο Τσουκαλάς κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωαννίδης, ο οποίος έβαλε την ομάδα της Τρίπολης και πάλι στο ματς.

Μάλιστα, στο 68’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Ζέκα με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Τσιλιανίδη προτού σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και απομάκρυνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ολοκληρώθηκε όταν στο 86’ ο Χουλτ κέρδισε πέναλτι από τον Στανισάβλιεβιτς, με τον Λεντέσμα να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 3-1 (Novasports 2)

Γκολ: 1′ Μπεργκ, 39′ πεν., 88′ πεν. Λεντέσμα – 67′ πεν. Ιωαννίδης

Κίτρινες κάρτες:
Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ – Χαμντανί, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες:
55′ Φαρίνια

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι):
Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70′ Μολέντο), Χουλτ, Κουλιμπαλί (11′ Ρέις), Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (77′ Εμποκού), Μπεργκ.

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Κοσίτσκι, Μάσα (46′ Τσιλιανίδης), Κουρμπέλης, Ιωαννίδης (75′ Γκόντο), Τσουκαλάς, Φαρίνια, Γιαννούλης, Καλτσάς (61′ Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί, Ίγκορ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης