Σε μία από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος έμελλε να πετυχει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα η Skoda Ξάνθη.

Οι Ακρίτες απέδρασαν από το Περιστέρι, επικρατώντας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής την Κυριακή με 1-0 του Ατρομήτου, σπάζοντας έτσι το ρόδι στη Super League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To γκολ που έκρινε το ματς, το οποίο μάλιστα ήταν το πρώτο για την ομάδα του Λουτσέσκο στο πρωτάθλημα το πέτυχε ο Σολτάνι στο 57ο λεπτό.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος (7 τελικές έναντι 3 της Ξάνθης) αλλά χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα του Λουτσέσκου που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Η Ξάνθη παραλίγο να προηγηθεί με το «καλημέρα» όταν ο Μπιτόλο στην προσπάθεια του να απομακρύνει μετά από κόρνερ των αντιπάλων λίγο έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 24΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μαρσελίνιο να κάνει την σέντρα και τον Ναπολεόνι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Φλίσκας με αυτοθυσία την έδιωξε λίγο πριν περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας του.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) ο Ναπολεόνι έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμά στη ομάδα του, όταν μετά από φάση διαρκείας έκανε την προβολή, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ήταν πιο δραστήριες αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 57΄ με τον Σολτάνι.

Ο επιθετικός των ακριτών εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ατρόμητου μετά από σέντρα του Γουάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Λε Ταλέκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έπεσε πάνω στον Τσενάμο που στο 72΄ απέκρουσε με το σώμα το σουτ του Ναπολεόνι ενώ στο 76΄ αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ. Η Ξάνθη παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις (90+4΄) αλλά ο Καπετάνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ στο τετ α τετ.

Κίτρινες:
Ουσέρο, Τσενάμο -Παπαστεριανός, Γουάλας

Ατρόμητος (Γρηγορίου):
Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (58΄ Μπρίτος), Μαρσελίνιο (68΄ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι.

Ξάνθη (Λουτσέσκου):
Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90+2΄ Νιέτο), Ντιμιτροφ(46΄ Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης