Ο προπονητής του Ατρόμητου Γιάννης Αναστασίου αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί, στον επαναληπτικό αγώνα με την Ντουνάισκα Στρέντα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League (1/8, 20:00, ΕΡΤ Sports HD), μετά τη νίκη του με 2-1 στη Σλοβακία. Ο Έλληνας προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της ομάδας που είναι η πρόκριση και τόνισε ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα του αγώνα και ότι ο Ατρόμητος δεν θα παίξει μόνο αμυντικά.

«Ο αγώνας θα είναι πιο δύσκολος σε σχέση με τον πρώτο. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, να μην χαλαρώσουμε καθόλου κι από εκεί και πέρα θα μπορούμε να σκεφτόμαστε πιο θετικά για το μέλλον. Την περασμένη εβδομάδα είπα πως απομένει να δείξουμε αν έχουμε γίνει καλοί μαθητές. Γενικά στο ποδόσφαιρο μαθαίνεις από τα λάθη σου κι από το παρελθόν και το σημαντικό είναι να κοιτάμε το μέλλον. Μετράνε και τα δύο παιχνίδια και πρέπει να δείξουμε αν είμαστε καλοί μαθητές», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα αγωνιστικά σχέδιά του αλλά και για το αν ο Ατρόμητος είναι το φαβορί για την πρόκριση είπε: «Έχω καταλήξει στην εντεκάδα. Έχουμε ένα σκορ να διαχειριστούμε, αλλά από την άλλη δεν είμαστε μια ομάδα που θα παίξει μόνο άμυνα, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ισορροπία… Θα τα δείτε αύριο στο γήπεδο. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν ομάδες 100% έτοιμες. Είναι δύσκολο να πούμε πως είμαστε φαβορί. Ο αντίπαλος είναι μια καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές ειδικά στην επίθεση. Για εμένα δεν υπάρχει φαβορί, παρά το γεγονός πως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, για μένα το σημαντικό είναι να παρουσιαστούμε προσηλωμένοι στο στόχο μας όπως την περασμένη εβδομάδα και μετά το παιχνίδι να σκεφτόμαστε θετικά».

Σε ερώτηση για το αν η Ντουνάισκα θα παρουσιάσει το βράδυ της Πέμπτης κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, δήλωσε: «Κοιτάζοντας τα παιχνίδια τους, έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που πολύ δύσκολα αλλάζει. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, με καλή κυκλοφορία, διαρκή κίνηση που πιέζει πολύ και προσπαθεί να σκοράρει. Θεωρώ πως δεν θα αλλάξουν κάτι, ξέρουμε σε μεγάλο βαθμό τι θα κάνουν και θεωρώ πως θα κριθεί στη δική μας συγκέντρωση. Ο κόσμος θα μας υποστηρίξει, αλλά το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Uα πρέπει να διαχειριστούμε και τον παλμό που θα υπάρχει αύριο και εκεί θα δείξουμε πόσο έτοιμοι είμαστε και για την συνέχεια».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο Γιώργος Μανούσος ο οποίος εστίασε στη συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες στο στόχο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προπονητή μας. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά αν κατέβουμε με συγκέντρωση και στο πλάνο που έχουμε δουλέψει, αύριο θα είμαστε χαρούμενοι και θα σκεφτόμαστε την συνέχεια. Κάθε μέρα μιλάμε για το περσινό παιχνίδι! Έχουμε πει κι αύριο πως το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0. Δεν έχουμε χαλαρώσει λεπτό. Έχουμε μάθει από πέρσι, αφού μας πείραξε πάρα πολύ», είπε και κατέληξε για τον τρόπο που θα παίξει η ομάδα του:

«Αυτό εξαρτάται από το πως θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος. Η λογική λέει πως θα ανοιχτεί. Η δική μου αίσθηση είναι πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας θα βρούμε ανοιχτούς χώρους. Αλλά αυτό εξαρτάται κι από τι διάταξη θα παρατάξει ο αντίπαλος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης