Ένα… θαύμα χρειάζεται πλέον ο Ατρόμητος για να καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν την Πέμπτη με 3-1 σκορ από την Αλκμάαρ στο Περιστέρι κι έτσι μειώθηκαν δραματικά οι ελπίδες τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γκούντμουντσον (51΄, +90) και Αρον Γιόχανσον (74΄) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ μείωσε με πέναλτι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 76΄. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Πέμπτη στην Ολλανδία.

Ο αγώνας

Με «όπλο» τον ενθουσιασμό, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πίεσε τους Ολλανδούς, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.

Ένα εξαιρετικό σουτ του Ούμπιντες στο 23΄ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, συνοψίζει την επιθετική συγκομιδή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο. Η Αλκμάαρ και χώρο είχε δώσει και επιρρεπής στα λάθη έδειχνε, αλλά αυτό δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Παράσχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου τα δεδομένα άλλαξαν. Στο 47΄ δυνατό φάουλ του Γκούντελι έφυγε πάνω από το τέρμα του Σηφάκη και τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια φαινομενικά εύκολη σέντρα, οι αμυντικοί του Ατρόμητου αδράνησαν.

Η μπάλα έφτασε στον Γκούντμουντσεν και ο Ισλανδός με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-1. Το γκολ “πάγωσε” τους Περιστεριώτες που “απείχαν” από το ματς για το επόμενο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Ναπολεόνι έδωσε την επιθετική ενέργεια που χρειαζόταν.

Ένα φάουλ του Φυτανίδη «έξυσε» το δεξί δοκάρι του Εστεμπάν και ακριβώς την ίδια κατάληξη είχε αμέσως μετά η κεφαλιά του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Εντούτοις, όσο περνούσε ο χρόνος τόσο πιο ψηλά ανέβαιναν οι παίκτες του Ατρόμητου για να πιέσουν και να κλέψουν μπάλες. Αυτό μοιραία δημιούργησε μεγάλα αμυντικά κενά και ένα από αυτά εκμεταλλεύθηκε ο Αρον Γιόχανσον που «άδειασε» τον Φυτανίδη και πλάσαρε υποδειγματικά τον Σηφάκη πετυχαίνοντας το 0-2 στο 74΄.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο κορυφαίος των γηπεδούχων, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μείωσε με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα Εστέμπαν.

Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να έχει σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αν δεν έχαναν μεγάλες ευκαιρίες οι Μπρίτο (82΄), Καραμάνος (85΄) στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα ο Γκούντμουντσον στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ατρόμητος-Αλκμάαρ 1-3

Γκολ: 76′ πεν. Παπαδόπουλος – 51′, 90′ Γκούντμουντσον, 74′ Γιόχανσον

Κίτρινες: Φυτανίδης, Γιαννούλης – Φιερχέφερ 

Ατρόμητος: (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (70΄ Μπρίτο), Μπάλλας (84΄ Καραμάνος), Καραγκούνης (61΄ Ναπολεόνι), Ούμπιντες, Παπαδόπουλος. 

Αλκμάαρ: (Γκέρτγιαν Φερμπέικ): Εστέμπαν, Φιεργκέβερ, Γκουβελέουβ, Βάιτενς, Μ. Γιόχανσον, Ελμ (71΄ Οφερτοομ), Χένρικσεν, Γκούντελι, Μπέερενς (86΄ Μάρτενς), Γκούτνμουντσον, Α. Γιόχανσον (+90 Χάους).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης