Ο προπονητής του Ατρομήτου, Τραϊανός Δέλλας, έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για τον ίδιο προσωπικά, αλλά και για την ομάδα του Περιστερίου στον Σπορ Fm 94,6.

Ο «Κολοσσός» μίλησε για:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Βρήκα ανθρώπους που μπορώ να συνεννοηθώ και συνθήκες που μπορείς να δουλέψεις σωστά και να κάνεις αυτό που θέλεις. Είναι μια πρόκληση το να ξεκινήσω την ομάδα από την αρχή, γιατί φέτος ήρθα στην μέση της σεζόν και αυτό ήταν πρωτόγνωρο για μένα και δύσκολο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα και το ότι δούλεψα κάτω από συνθήκες πίεσης, αν και ακόμα και στη Γ’ υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες. Αφού έφυγα από την ΑΕΚ, ο επόμενος σταθμός ήταν ό,τι καλύτερο για μένα ώστε να μπορέσω να συνεχίσω αυτό που έκανα εκεί».

-τους στόχους του με τον Ατρόμητο: «Το πιο βασικό για εμένα και τον κ. Σπανό είναι η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο για να δεχθώ την πρόταση του Ατρομήτου, ότι τους αρέσει η φιλοσοφία μου. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Να συνδυάσουμε το καλό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματα, γιατί ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που έχει παράδοση να μπαίνει στα πλέι-οφ. Άμυνα δεν σημαίνει ότι παίζουμε πίσω. Εξαρτάται από τη φιλοσοφία του προπονητή και αν συμβαδίζει με αυτή της ομάδας. Δεν θα μπορούσε εμένα να έρθει κανείς και να μου πει κάτσε πίσω».

-τα σχόλια ότι σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να είναι πιο επιφυλακτικός σε παιχνίδια: «Άλλο το να είσαι πιο προσεκτικός σε κάποια ματς και άλλο πράγμα η φιλοσοφία σου ως προπονητής. Προφανώς σε κάποια ματς πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, αλλά εμένα η φιλοσοφία μου είναι η ομάδα να μάθει να κάνει επίθεση. Το να μάθεις άμυνα είναι το εύκολο, το να μάθεις την ομάδα να παίζει επίθεση είναι το δύσκολο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την πορεία του Ατρομήτου φέτος: «Όταν έκανα το πρώτο ραντεβού με τον κ. Σπανό το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν οι στόχοι. Μου ειπώθηκε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε τα πλέι-οφ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο. Για λίγα λεπτά χάσαμε τον στόχο του Κυπέλλου που θα μπορούσαμε να πάμε στην παράταση με την ΑΕΚ και μας έλειψαν λίγοι βαθμοί να μπούμε στα πλέι-οφ. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση. Και το λέω γιατί τα πρώτα τέσσερα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά δεν ήρθε κανένας να μου πει τίποτα».

-το αν φοβήθηκε μετά το κακό ξεκίνημα: «Όχι, δεν φοβήθηκα. Πέρα από τις καλές συνθήκες που υπάρχουν, πίστευα από την αρχή στη δουλειά μας και στο υλικό της ομάδας. Από την αρχή είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαι μάγος και ότι δεν θα γίνουμε Μπαρτσελόνα. Είχα πει ότι θα χρειαστούμε χρόνο. Παρά την προσπάθεια, όμως δεν είμαι ευχαριστημένος. Μόνο έτσι θα κάνεις καλά πράγματα, αν δεν είσαι ευχαριστημένος. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω την προσπάθεια των παιδιών. Μπορεί να έχω κατηγορηθεί και γι’ αυτό, ότι προστατεύω πολύ τους παίκτες μου, αλλά εγώ το θεωρώ βασικό».

-τις δηλώσεις του μετά τη ρεβάνς με την ΑΕΚ: «Μίλησα για το συγκεκριμένο ματς και δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το πώς παίρνει ο καθένας μια δήλωσή μου. Εγώ μίλησα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και είπα την άποψή μου. Το θέμα δεν είναι μια δήλωση, αλλά το πώς αναπαράγεται. Το μόνο που κάνουν με τέτοια πράγματα είναι να δηλητηριάζουν την εντύπωση του κόσμου για μένα και δεν το καταλαβαίνω αυτό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης