Για το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό μίλησε στην κάμερα της Nova o Ελίνι Δημούτσος. Ο άσος των Περιστεριωτών δήλωσε ότι στόχος του Ατρόμητου είναι να διατηρήσει το σερί που έχει, κερδίζοντας τους «ερυθρόλευκους».

Η συνέντευξη:

-Ελίνι η ομάδα σου έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό και προέρχεται από πολύ καλά αποτελέσματα. Μπροστά της όμως έχει τον αήττητο Ολυμπιακό που ομολογουμένως παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πως το περιμένετε αυτό το ματς;
«Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ερχόμαστε από πολύ καλά αποτελέσματα και θέλουμε να συνεχίσουμε. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές αρέσουν αυτά τα παιχνίδια. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε».

-Πόσο εύκολο είναι να επαναλάβετε αυτό που κάνατε πέρσι στο Καραϊσκάκη, να το κάνετε φέτος στο Περιστέρι. Δηλαδή να σπάσετε το αήττητο του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Εμείς σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει εναντίον του Ολυμπιακού έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε και να τους κοντράρουμε και θέλουμε να το επαναλάβουμε αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο».

-Το κίνητρο σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι μεγαλύτερο από άλλα ματς:

«Εγώ θεωρώ ότι από τη στιγμή που είναι παιχνίδι πρωταθλήματος, όλα τα παιχνίδια είναι ίδια. Απλώς είναι λίγο πιο ενδιαφέρον για τον κόσμο και πιο ωραίο γιατί είμαστε τρίτοι, παίζουμε με την πρώτη ομάδα της Ελλάδος και θέλουμε να το χαρούμε. Το κίνητρο όμως είναι ίδιο σε όλα τα παιχνίδια».

-Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση, που πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί; Στο να χτυπήσετε στην άμυνα τους και να σκοράρετε όπως κάνετε σε όλα τα ματς ή να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το μηδέν στην άμυνα;

«Πιστεύω ότι η άμυνα κερδίζει αυτά τα παιχνίδια, αλλά εμείς θα παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε πάντα και θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δε θεωρώ ότι θα κάτσουμε να κλειστούμε και να κρατήσουμε το μηδέν. Απλά θέλει μεγάλη προσοχή στην άμυνα κι από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σκοράρουμε».

-Ο Ατρόμητος μεγαλώνει βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια. Είναι αυτό από τα παιχνίδια που μπορούν να τον μεγαλώσουν λίγο περισσότερο;

«Και πέρσι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, απλώς θεωρώ ότι τα τρία τελευταία χρόνια υπάρχει μια συνέχεια και μια συνεχής άνοδος της ομάδας. Αλλά δε θεωρώ ότι από μία νίκη ή από ένα παιχνίδι θα μεγαλώσει η ομάδα. Θεωρώ ότι η Ευρώπη είναι σημαντική για να μεγαλώσει η ομάδα».

-Δε σκοράρεις συχνά, αλλά όποτε το κάνεις το κάνεις με εντυπωσιακό τρόπο, όπως το γκολ πέρσι στο Καραϊσκάκη. Περνάει από το μυαλό σου εκείνο το γκολ;

«Όχι, έχει περάσει ένας χρόνος τώρα και είναι διαφορετικό παιχνίδι. Δεν το σκέφτομαι αυτό το γκολ».

-Σκέφτεσαι το αν θα μπορούσες να βάλεις ξανά ένα τέτοιο γκολ;

«Σίγουρα δεν ξέρουμε τι μπορεί να τύχει σε κάθε ματς, είναι δύσκολο να επαναλάβεις ένα παρόμοιο γκολ, αλλά το θεωρώ σημαντικό να σκοράρει η ομάδα και να κερδίσουμε, δεν με ενδιαφέρει αν θα το βάλω εγώ το γκολ».

-Υπάρχει η άποψη ότι για να χάσει ο Ολυμπιακός, αυτό γίνεται μόνο με γκολ σαν το δικό σου και του Καραγκούνη σε εκείνο το ματς, δύο γκολ που σπάνια βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα:

«Σίγουρα άμα βάζεις τέτοια γκολ, από την στιγμή που δεν είχαμε και πολλές ευκαιρίες σε εκείνο το παιχνίδι, έτσι έρχεται η νίκη, αλλά εμείς μπορούμε να σκοράρουμε με όλους τους τρόπους και το έχουμε δείξει αυτό. Έχουμε πολλούς παίκτες που σκοράρουν και θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και πιστεύω ότι θα βάλουμε ένα γκολ».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας βοηθήσει γιατί πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που μπορούν να το χαρούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης