Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη… φωτιά σε ακόμη ένα παιχνίδι των πλέι οφ και όχι μόνο κάηκε -και πάλι- αλλά για να ακριβολογούμε… τσουρουφλήστηκε από τον μαχητικό Ατρόμητο.

Πιο συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν με 1-0 σκορ από τους Περιστεριώτες στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και, όντας πλέον η μοναδική ομάδα του μίνι πρωταθλήματος που αγνοεί τη νίκη, υποχώρησε στην τελευταια θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι και κράτησε το συγκρότημα του Νιόπλια στο κόλπο για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, η οποία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League, το πέτυχε ο Καραμάνος στο 45ο λεπτό, με τον σκόρερ των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζει… αλά Αθανασιάδης (με βέλη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποδοκιμάστηκαν έντονα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που στην τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενηθούν στην Τρίπολη, την ώρα που ο Ατρομητος θα φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε πιέζοντας τους φιλοξενούμενους να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ωστόσο δεν ήρθε καθώς οι γηπεδούχοι ήταν προβλέψιμοι και τα… έχαναν στην τελική προσπάθεια, με τον Μακ στη σημαντικότερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος (21ο λεπτό) να μην καταφέρνει να βρει στόχο, αφού η μπάλα από το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο έχοντας επικεντρωθεί στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν είχε κάτι άλλο να δείξει στο επιθετικό κομμάτι, με εξαίρεση ένα ένα σουτ και μία κεφαλιά του Παπάζογλου στα πρώτα λεπτά.

Πάντως ακόμη κι έτσι οι Περιστεριώτες κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με τα προβάδισμα καθώς στο 45′ ο Καραμάνος εκμεταλλευόμενος ωραία πάσα του Κατσουράνη, απέφυγε τον Τζαβέλα, ντρίμπλαρε τον Βίτορ και πλάσαρε τον Ίτανζ γράφοντας το 0-1.

Αυτό το γκολ ταρακούνησε τον ΠΑΟΚ που προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 49′ πέναλτι οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα πάνω στον Παπαδόπουλο, ωστόσο ο Δασκαλόπουλος έδειξε να συνεχιστει το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 50΄ όταν ο Κωνσταντινίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου από τα δεξιά, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ίδια τύχη είχε κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 57ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ, που στο 80′ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Γεωργιάδης είχε εξαντλήσει νωρίτερα τις αλλαγές του.

Με τις αποδοκιμασίες από την εξέδρα να γίνονται ολοένα εντονότερες όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση ωστόσο δεν έδειχναν ικανοί να το πετύχουν.

Μάλιστα στο 85ο λεπτό ο Παπάζογλου βρέθηκε σε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ωστόσο ο Ιτανζ αναδείχτηκε νικητής αποσοβώντας σίγουρο γκολ.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το τελευταιο σφύριγμα του Δημητροπουλου βρήκε τους «ασπρόμαυρους» να βυθίζονται ακόμη περισσότερο στα προβλήματά τους την ώρα που οι Περιστεριώτες πανηγύριζαν τη σπουδαία εκτός έδρας επικράτησή τους.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 0-1

Γκολ: 45′ Καραμάνος

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Kάτσε, Παπάζογλου, Καραμάνος

ΠΑΟΚ: Iτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Ρατς (68΄ Κόστα), Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε, Μακ (52′ Πόζογλου), Παπαδόπουλος (58΄Περέϊρα) και Αθανασιάδης.

Ατρόμητος:
Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Καραμάνος (75′ Αγκουαζί), Μπάλλας, Γκαρσία (68΄Μπρίτο), Κιβρακίδης, Ούμπιντες (91′ Κούρος), Νάστος και Παπάζογλου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης