Σπανός: «Η έλευση του Νιόπλια ήταν καταλυτική»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 12:24
Σπανός: «Η έλευση του Νιόπλια ήταν καταλυτική»
Στο πρόσωπο του Νίκου Νιόπλια ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, βρήκε τον προπονητή που θα μεταμορφώσει την ομάδα και θα την κάνει να αποδώσει σύμφωνα με το ρόστερ της.

Στόχος πάντα παραμένει η είσοδος στα play offs και η διεκδίκηση μιας θέσης στο Europa League της επόμενης σεζόν, εάν αυτός επιτευχθεί, τότε η ανανέωση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

-την επιλογή του Νίκου Νιόπλια: «Η έλευση του κ. Νιόπλια ήταν καταλυτική για την ομάδα μας κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποτελέσματα και την αγωνιστική μας βελτίωση. Έχει βοηθήσει πολύ, έχει καταφέρει σε ένα ποιοτικό ρόστερ που ενισχύθηκε με τις μεταγραφές του Γενάρη να δώσει ξεκάθαρους ρόλους, να βρει ένα πλάνο που της ταιριάζει, να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει».

-το τι έχει αλλάξει ο Νίκος Νιόπλιας: «Έχει την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και ξέρει πού θα χτυπήσει. Έχει σημαντική παρέμβαση στο παιχνίδι και κάνει κινήσεις και αλλαγές, που τις περισσότερες φορές είναι πετυχημένες. Όταν έχεις καλούς παίκτες κι έναν φιλόδοξο προπονητή που θέλει να κάνει το come back του, η χημεία θα έρθει. Ξέρει τι ταιριάζει στην ομάδα μας και πώς θα αξιοποιήσει τους γρήγορους παίκτες που έχουμε μπροστά. Η ομάδα μας στο τακτικό κομμάτι είναι βελτιωμένη».

-το αν θα παραμείνει στον πάγκο και του χρόνου: «Με τον κ. Νιόπλια έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Τον πιστεύω γιατί είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται πολλές ώρες με το ποδόσφαιρο. Με το καλό θα πρέπει να τελειώσει η σεζόν και θα κάνουμε την αποτίμηση. Είμαστε ευχαριστημένη και έχουμε τέτοια επικοινωνία που δεν θα έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε σε μια συνεργασία. Αυτή τη στιγμή προέχει η πορεία της ομάδας, τα άλλα πιστεύω θα τα βρούμε εύκολα».

-τις χειμερινές μεταγραφές: «Και ο Κατσουράνης και ο Μαρσελίνιο έχουν βοηθήσει πολύ, ενώ και από τον Καράσκο περιμένουμε πράγματα, καθώς είναι ποδοσφαιριστής με δεδομένη ποιότητα. Και πριν όμως από την έλευση των ποδοσφαιριστών αυτών ο Ατρόμητος είχε καλό ρόστερ. Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουμε να παίζουμε καλά».

-το αν θα γίνουν κινήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων, όπως π.χ. με τον Ούμπιντες: «Την αποτίμηση θα την κάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε αποδείξει πως αυτούς που θέλουμε τους κρατάμε. Είναι και υπέρ των ποδοσφαιριστών ότι θα κρίνουμε στο τέλος της σεζόν, γιατί με άλλες συνθήκες συζητάς στο φινάλε της περιόδου».

-το στόχο των play offs: «Αυτή τη στιγμή κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μετά από τόσους μήνες εκτός πεντάδας, τώρα είμαστε μέσα. Όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια».

-τις κινήσεις της Super League για την αντιμετώπιση της βίας: «Υπάρχει μια επικοινωνία με την πολιτεία, μια ανταλλαγή προτάσεων και τα έχουμε βάλει κάτω για να προχωρήσουμε και να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο την επόμενη περίοδο».

-τις συζητήσεις για την υπογραφή νέου τηλεοπτικού συμβολαίου με τη Nova: «Έχει ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Στο συμβούλιο που είχαμε φέρει το θέμα και ήμουν στην αρμόδια επιτροπή, είχαμε πάρει εξουσιοδότηση για να προχωρήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προκύψει κάποιες διαφορές, δεν είναι έτοιμος να το πω».

Διαβάστε επίσης: Πλάνο ανανέωσης για Νιόπλια

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, 12:24