Σπανός: «Θέλουμε πρωταθλητή μέσω των play-off»

Σπανός: «Θέλουμε πρωταθλητή μέσω των play-off»
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση με τη Nova εμφανίστηκε ο Γιώργος Σπανός, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου τόνισε ότι η πλειονότητα των ομάδων βλέπει με θετικό μάτι την πρόταση της Nova για ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της διαδικασίας των play-οff.

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας του Περιστερίου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση όσον αφορά στον διάλογο με το συνδρομητικό κανάλι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τη μείωση του αριθμού των ομάδων.

Αναλυτικά:

Για τις προτάσεις της Nova: «Πράγματι υπάρχει μια ανταλλαγή επιστολών με τη Nova που μας παρουσίασε κάποιες προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις έχουν συζητηθεί και από το άτυπο γκρουπ των 12 ομάδων και σε συμβούλια της Λίγκας. Έχουμε αναθέσει σε δύο εταιρείες, εδώ και περίπου 15 μέρες, μια μελέτη περί της ανταγωνιστικότητας και της εμπορικότητας του πρωταθλήματος. Δεσμευτήκαμε ότι τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη θα κάνουμε ένα συμβούλιο και θα αποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Περιμένουμε αυτήν τη μελέτη. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση στο πόδι».

Για ενδεχόμενη μείωση των ομάδων: «Στη μείωση των ομάδων όλο το σώμα ήταν αρνητικό. Κι αυτό, όμως, είναι ένα θέμα που θα πέσει στο τραπέζι όταν πάρουμε στα χέρια μας τη μελέτη. Αν προκριθεί αυτή η τάση, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε».

Για την πρόταση να βγαίνει πρωταθλητής μέσα από τα πλέι-οφ: «Συζητείται ευρέως και έχουμε θετική άποψη, γιατί θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Όντως έχει μια πλειοψηφία αυτή η άποψη. Τα κάγκελα και τα αδιέξοδα εγώ δεν τα πιστεύω. Και η Nova έχει ένα πρόγραμμα βασισμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο με όλα τα καλά και τα κακά του. Πέρυσι δεχθήκαμε την επέκταση της σύμβασης έως το 2019. Ε, νομίζω ότι πέρυσι που αποφάσισε η Nova να επενδύσει δεν είχαμε ένα ονειρώδες πρωτάθλημα. Ωστόσο, είμαι επιχειρηματίας και καταλαβαίνω ότι κάποιος που δίνει τόσα λεφτά θέλει καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση: «Έχουμε έναν καινούργιο πρόεδρο που έχει πάρει εξουσιοδότηση να συζητήσει με τη Nova. Μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και αφού ήδη έχουμε υιοθετήσει κάποια πράγματα, θα βρεθεί λύση. Και η Nova έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ανάποδο. Πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση για να συνεχίσουμε μαζί. Ειδικά ομάδες όπως εμάς που το 70-80% των εσόδων τους στηρίζεται εκεί, το αναγνωρίζουμε. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι συμφωνήσαμε -ενώ θα μπορούσαμε να μην το κάνουμε- στην επέκταση της σύμβασης πέρυσι».

Για την πρόταση των 12 ομάδων σχετικά με τη διαιτησία: «Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Το πρόβλημα είναι να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα. Βγήκε η θέση των 12, μέσω της οποίας ζητήσαμε το ισπανικό μοντέλο με τρεις αρχιδιαιτητές. Το θέμα όμως είναι να συμφωνηθούν τα πρόσωπα και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί αυτό. Περιμένουμε την απάντηση από την UEFA. Η ΕΠΟ μας είπε να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα κοινής αποδοχής και εκείνη θα τα περάσει. Το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής ήταν του κ. Μπίκα, ο οποίος αρνήθηκε όμως για οικογενειακούς λόγους».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, 14:16