Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το νέο κάζο του ΠΑΟΚ (ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ) και επικρατώντας με 2-1 του Ατρομήτου στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, «εκτόξευσε» τη μεταξύ τους διαφορά στους οκτώ βαθμούς πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα.

Τα γκολ των ερυθρόλευκων πέτυχαν οι Αφελάι (30΄) και Μήτρογλου (73΄) ενώ για τους Περιστεριώτες μείωσε ο Μαρσελίνιο (82΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ύστερα από ένα «αναγνωριστικό» πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άρχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά τους αντιπάλους του με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ατρόμητου να χάνουν εύκολα την μπάλα. Ο Ολυμπιακός παρόλο που είχε την κατοχή δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενουμένων που είχαν κλειστεί στην άμυνα τους.

Στο 30΄ όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Ντομίνγκες μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έκανε την σέντρα και ο Αφελάι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eννέα λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου μπήκε από δεξιά στην περιοχή των αντιπάλων σούταρε δυνατά αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε. Χαρακτηριστικό του πρέσινγκ του Ολυμπιακού στον πρώτο ημίχρονο είναι πως ο Ατρόμητος δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη ο Ντομίνγκες είχε μια καλή ευκαιρία στο 51΄ όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι του Ατρόμητου.

Στο 73΄ οι Πειραιώτες κέρδισαν φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου ο Φορτούνης που ανέλαβε την εκτέλεση «πάτησε» την μπάλα για τον Μήτρογλου που με συρτό σούτ έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων κάνοντας έτσι το 2-0.

Ο Ατρόμητος στο 82΄κατάφερε να μειώσει όταν ο Ούμπιδες με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε αμαρκάριστο τον Μαρσελίνιο μπροστά από τον Μέγερι με τον Βραζιλιάνο να περνάει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Κίτρινες: Μπάλλας, Φυτανίδης, Δημούτσος, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα):
Mέγερι, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μανιάτης (77΄ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι (69΄ Ντοσεβί), Ντουρμάζ, Ντομίνγκες (69’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κούρος, Ακουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (63΄ Μαρσελίνιο), Παπάζογλου (77΄ Ναπολεόνι), Νάστος (42΄ Κιβρακίδης), Μπάλλας, Ουμπίδες, Δημούτσος, Λαζαρίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης