Η Φενέρμπαχτσε με τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ που ξόδεψε στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι» είχε ως στόχο φυσικά την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μία καλή πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ όμως την… προσγείωσε ανώμαλα και την απέκλεισε -με σκορ 3-0- από τα αστέρια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον δρόμο του Ατρομήτου, κάνοντας το έργο των Περιστεριωτών για πρόκριση στους ομίλους αρκετά δύσκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πάγκο της «Φενέρ» βρίσκεται ο ιδιόρρυθμος, Βίτορ Περέιρα, ο οποίος συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από τη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Από το υπερπλήρες ρόστερ των δευτεραθλητών Τουρκίας ξεχωρίζει φυσικά το όνομα του αρχηγού της εθνικής Ολλανδίας, Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάτοικοι Τουρκίας πάντως έγιναν το καλοκαίρι και οι Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σόουζα (Σάο Πάουλο), Κίερ (Λιλ), Φερναντάο (Ατλέτικο Παραναένσε), Εζμπαϊρακλί (Μπουρσασπόρ), Φαμπιάνο και Μπα (Πόρτο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γνωστόν η Φενέμπαχτσε είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Τουρκίας Μετράει 107 χρόνια ζωής, έχοντας κατακτήσει 19 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Τουρκίας.

Τα χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο και το… σπίτι της, το Σουκρού Σαράτσογλου» θεωρείται μία από τις πιο «καυτές» έδρες.

Άξιο αναφοράς πάντως είναι ότι η προϊστορία τη τουρκικής ομάδας απέναντι στις ελληνικές που έχει βρει στο δρόμο της στο παρελθόν μόνο καλή δεν είναι.

Κι αυτό γιατί το 2002 αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA από τον Παναθηναϊκό (1-1 στην Πόλη και 4-1 στη Λεωφόρο), ενώ το 2010 ο ΠΑΟΚ την έριξε στο «καναβάτσο» στα play off του Europa League με δύο ήττες με το ίδιο μάλιστα σκορ (0-1 σε Τούμπα και Κωνσταντινούπολη.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης