Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν την Κυριακή η Καλλονή και ο Εργοτέλης, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) στο ΟΑΚΑ, για την 17η αγωνιστική της Super League.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος το ματς είχε αρκετά καλό ρυθμό με την -τυπικά γηπεδούχο- Καλλονή να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Εργοτέλη να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Πετράκη απείλησε πρώτη στο ματς στο 4΄, όταν μετά τη σέντρα του Τζανακάκη ο Ρομάνο έκανε την κεφαλιά, βλέποντας την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Ο σύλλογος της Λέσβου ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 15΄ με ένα σουτ του Λεοζίνιο, που κόντραρε στον Σαρρή, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το σουτ του Καρντόζο πέρασε ελάχιστα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εργοτέλης που ήταν πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια, είχε μία καλή στιγμή στο 22΄, όταν από την προσπάθεια του Μπαντιμπαγκά επωφελήθηκε ο Μπουχαλάκης, ο οποίος σούταρε και ο Σιδεράκης απέκρουσε.

Στο 33΄η ομάδα του Ηρακλείου φλέρταρε εκ νέου με το 0-1, ωστόσο ο Αναστασάκος, που ήταν μόνος στην περιοχή δεν πρόλαβε την μπάλα στο γύρισμα του Μπουχαλάκη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ρομάνο «σημάδεψε» το δοκάρι του Σιδεράκη με ωραία προσπάθεια και σουτ, ενώ η Καλλονή απείλησε ουσιαστικά για πρώτη και τελευταία φορά σε αυτό το διάστημα με τον Περόνε στο 44΄, τον οποίο νίκησε σε δύο χρόνους ο Καβουσάκης.

Ο Εργοτέλης στο 49΄ λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, καθώς ο Λεάντρο παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, βλέποντας τον Σιδεράκη σαν από μηχανή θεό να προλαβαίνει και να αποκρούει σε κόρνερ.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μαντζουράκη ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το ματς, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 66΄ με το σουτ του Περόνε από καλή θέση να κοντράρεται.

Στο 70΄ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Πίτσος γύρισε στον Διαμαντάκο αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σιδεράκη εξ επαφής.

Στο 81΄ η «βολίδα» του Λεάντρο σε εκτέλεση φάουλ πέρασε άουτ, ενώ ο Εργοτέλης είχε δύο χαμένες ευκαιρίες και πάλι με τον Διαμαντάκο, στο 84΄ όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν την ίδια κατάληξη είχε το σουτ που επιχείρησε.
 
Κίτρινες: 40′ Χωριανόπουλος, 43′ Λεοζίνιο, 86′ Καζάκης / 60′ Διαμαντάκος, 80′ Μπαντιμπανγκά

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο Πίντο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Γιουκαρής, Λεοζίνιο (71′ Ντάμπος), Μανούσος (76′ Καζάκης), Γιονάν Γκαρσία (60′ Ντος Σάντος), Περόνε.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης):
Καβουσάκης, Πίτσος, Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (81′ Χαντί), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο (90+1′ Κοζορώνης), Διαμαντάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης