Διαφήμιση του ποδοσφαίρου ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Άρη, που διεξήχθη την Κυριακή στο Παγκρήτιο, καθώς είχε έξι γκολ, αρκετές εναλλαγές στο σκορ και πλούσιο θέαμα.

Πάντως η συγκεκριμένη αναμέτρηση το μόνο που δεν είχε ήταν νικητής, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με το χορταστικό 3-3 κι έτσι αρκέστηκαν αμφότερες στον ένα βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπαντιμπανγκά (62′) και Πελέ (65′), δείχνοντας να έχουν βάλει τις βάσεις για τη νίκη, ωστόσο οι «κίτρινοι» με… μπροστάρη τον Τάτο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 69′ και στο 80′, ενώ έδωσε και την ασίστ στο τέρμα του Νταμαρλή (71′) έκαναν την ολική ανατροπή.

Εντούτοις οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη σπουδαία νίκη στο Παγκρήτιο, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαντιμπανγκά λύτρωσε τον Εργοτέλη, χαρίζοντάς του τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εργοτέλης είχε τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ, αν και έφτασε δις μία ανάσα από το 1-0, με τα δύο δοκάρια των Ρομάνο (κεφαλιά στο 24ο λεπτό) και Μπαντιμπανγκά (σουτ στο 31ο λεπτό).

Νωρίτερα βέβαια οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε χέρι του Πελέ μέσα στην περιοχή.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην, καθώς το ματς πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Η ομάδα του Πετράκη με τέρματα των Μπαντιμπανγκά (62’) και Πελέ (65΄) σε διάστημα τριών λεπτών έκανε το 2-0 και έδειχνε το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.

Εντούτοις οι Θεσσαλονικείς δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τον Τάτο, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 68’, μείωσαν στο 69’ σε 2-1.

Ο άσος των «κίτρινων», ο οποίος είχε μεγάλα κέφια στο 71’ έδωσε την ασίστ στον Νταμαρλή, που ισοφάρισε, ενώ στο 80ο λεπτό, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά το φάουλ του Ουντότζι στο δοκάρι, με κοντινό πλασέ, έκανε την ολική ανατροπή για το συγκρότημα του Μιλίνκοβιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Εργοτέλης είχε τρίτο δοκάρι με τον Τζανακάκη, ωστόσο ο Μπαντιμπανγκά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, σώζοντας τον βαθμό για τους Ηρακλειώτες.

Κίτρινες: 58′ Κοζορώνης, 63′ Μπαντιμπανγκά, 87′ Πελέ / 64′ Κύργιας, 73′ Ηρακλής, 87′ Τάτος

Eργοτέλης (Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Κοζορώνης (79′ Μπουχαλάκης), Πελέ, Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76′ Βερπακόφσκις), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (78′ Αναστασάκος)

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Τσουμάνης, Έλσνερ, Κύργιας, Ψυχογιός, Ηρακλής, Οικονομόπουλος (68′ Τάτος), Νταμαρλής (89′ Πουλίδο), Αγγελούδης (68′ Σταυρούδης), Ουντότζι, Μανιάς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης