Η Μπαρτσελόνα βίωσε για τα καλά τους νομισματικούς κανόνες της ισπανικής Λίγκας, με αυτά τα ζητήματα να συμβάλλουν στην αποχώρηση από τον σύλλογο του επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, ως ελεύθερος το 2021, ενώ οι Καταλανοί δεν κατάφεραν επίσης να προχωρήσουν σε νέα συμβόλαια με παίκτες όπως οι Γκάβι, Σέρχι Ρομπέρτο και Ρόναλντ Αραούχο.

Η «Μπάρτσα» ήλπιζε ότι η La Liga θα συνεργαζόταν μαζί της για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των οικονομικών στο «Καμπ Νόου», με τον σύλλογο να χρειάζεται να μειώσει το κόστος κατά περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ (176 εκατομμύρια £/220 εκατομμύρια δολάρια), με ορισμένες άλλες πηγές να υποδηλώνουν πάντως ότι αυτό το ποσό μπορεί να είναι υψηλό ως 350 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μπλαουγκράνα έχουν θέσει σε λειτουργία, ωστόσο, αρκετούς «μοχλούς» που θα τους επιτρέψουν να φέρουν τα απαραίτητα κεφάλαια και να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Η Καταλανική εφημερίδα Sport, όμως, ισχυρίζεται ότι η La Liga απέρριψε το αρχικό «σχέδιο σκοπιμότητας» της Μπαρτσελόνα, που είχε ως στόχο να κατανείμει τα μέτρα μείωσης του κόστους σε τρία χρόνια.

Ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της ισπανικής κορυφαίας κατηγορίας, έχει καταστήσει σαφές ότι η Καταλανική διοίκηση πρέπει να εργαστεί πιο γρήγορα προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες που ακολουθούν οι εγχώριοι αντίπαλοί της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να υπάρχει συμφωνία, η «Μπάρτσα» δυσκολεύεται να εγγράψει αυτούς που θέλει να δεσμεύσει με νέους όρους, όπως ο έφηβος Γκάβι, ενώ παράλληλα δυσκολεύεται να φέρει νέους παίκτες.

Ο Μέσι συνδέεται με μια συναισθηματική επιστροφή στο «Καμπ Νόου» ως ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι, ενώ ο Τσάβι λέγεται ότι θέλει επίσης να προσθέσει στην ομάδα του αστέρια όπως ο Ιλκάι Γκιντογκάν και ο Ινίγκο Μαρτίνεθ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης