Σε κίνδυνο βρίσκονται αρκετά παιχνίδια στις δύο κορυφαίες κατηγορίες της Ισπανίας, λόγω της καταιγίδας «Φιλομένα», που πλήττει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες ρεκόρ υπό του μηδενός. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Marca, οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για νέες σφοδρές χιονοπτώσεις, δυνατή βροχή, ειδικά στον νότο, και θερμοκρασίες χαμηλές.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναχωρεί σήμερα αντί αύριο -ημέρα του αγώνα- για την Παμπλόνα, όπου θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα, με τον φόβο η σφοδρή χιονόπτωση να μην επιτρέψει την απογείωση του αεροπλάνου από τη Μαδρίτη το Σάββατο ή την προσγείωση στην Παμπλόνα.

Η ισπανική πρωτεύουσα είναι από τις περιοχές που επηρεάζονται ιδιαίτερα, όπως φαίνεται και από χιονισμένα γήπεδα, το «Μπερναμπέου» της Ρεάλ και το «Αλφόνσο Πέρεζ»της Χετάφε, με τους αυριανούς αγώνες Ατλέτικο-Αθλέτικ, Αλκορκόν-Αλμπαθέτε και Λεγανές-Αλμερία (Κυριακή) -οι δύο τελευταίοι για τη δεύτερη κατηγορία- να κινδυνεύουν με αναβολή.

Να σημειωθεί ότι η Αλμερία, η ευρωπαϊκή πόλη με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και τις λιγότερες βροχοπτώσεις, δεν γλίτωσε από την άφιξη της καταιγίδας «Φιλομένα», που αναμένεται αύριο να φτάσει στην κορύφωσή της.