Πολύς λόγος γίνεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου του Κατάρ το 2022, μετά τις αναφορές και τα στοιχεία εφημερίδων για χρηματισμό αξιωματούχων της FIFA προκειμένου να δοθεί η διοργάνωση στην Ντόχα.

Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του πρώην αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ και τα… δώρα του κατά τη διάρκεια πολυτελών γευμάτων, όπως ισχυρίζεται η βρετανική εφημερίδα «Sunday Times», άναψαν εκ νέου… φωτιές στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ την ίδια στιγμή έντονη παραμένει η συζήτηση για τις συνθήκες και τον τρόπο διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Σε συνέντευξή του το 2011 στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί δεν δίστασε να εκφράσει εκ νέου τη σκέψη του για διεξαγωγή -με την κατάλληλη πάντα προετοιμασία- του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος σε επίπεδο εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου τους… χειμερινούς μήνες.

Μέχρι τότε, πάντως, και εφόσον δεν προκύψει κάποια αλλαγή με τη διοργανώτρια χώρα, οι Άραβες έχουν υποσχεθεί να παρουσιάσουν το κορυφαίο Μουντιάλ όλων των εποχών. Κρίνοντας από τα σχέδια των γηπέδων -τα οποία όλα θα διαθέτουν οροφή και κλιματισμό-, έχουν τις καλύτερες προθέσεις…

Doha Port Stadium

Al-Gharrafa Stadium

Al-Shamal Stadium



Al-Khor Stadium

Umm Slal Stadium

Education City Stadium

Khalifa International Satdium

Al-Wakrah Stadium



Al-Rayyan Stadium

Qatar University Stadium

Sports City Stadium

Lusail Iconic Stadium

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας