Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Αχιλλέα Μπέου για τη ρατσιστική επίθεση προς τον Ανδρέα Τετέι από την πειθαρχική επιτροπή της Super League, με τον πρόεδρο του Βόλου να απολογείται και τον παίκτη της Κηφισιάς να τονίζει πως δεν νιώθει μαϊμού αλλά άνθρωπος.

Ο Ανδρέας Τετέι της Κηφισιάς έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης. Ο ποδοσφαιριστής τόνισε πως άκουσε κάποιον από τον αντίπαλο πάγκο να λέει τη λέξη «μαϊμού» και ενημέρωσε τον διαιτητή, που του είπε πως δεν είδε τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ανδρέας Τεττέι :

«Έπεσα κάτω από ένα πεντακάθαρο φάουλ που μου έκανε φάουλ ο αντίπαλός μου. Άκουσα από τον πάγκο κάποιον να λέει μόνος του έπεσε η μαϊμού και το είπα στον διαιτητή. Δεν ήξερα ποιος είναι, καθώς δεν τον είδα. Ζήτησα από τον διαιτητή να κάνει κάτι αλλά μου είπε πως δεν άκουσε κάτι, ούτε αυτός, ούτε ο τέταρτος. Δε νιώθω μαϊμού, νιώθω άνθρωπος. Πρώτη φορά ακούω να μου λένε κάτι τέτοιο».

Οι διάλογοι που ακολούθησαν:

Βλαχάβα (δικηγόρος κ. Μπέου): «Τη λέξη μαϊμού τη χρησιμοποιείτε;»

Τεττέι: «Όχι, δεν τη χρειάζομαι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δικαστής: «Αυτή η ερώτηση είναι ειρωνική;».

Βλαχάβα: «Καθόλου ειρωνική. Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση μαϊμού πρωτάθλημα;»

Τεττέι: «Ποτέ».

Μπέος: «Κύριε Τεττέι, εμένα με γνωρίζετε».

Τεττέι: «Όχι».

Μπέος: «Τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν με γνωρίζετε;».

Τεττέι: «Όχι».

Γρηγορίου: «Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση;».

Τεττέι «Ήταν μακριά. Άλλο τα αυτιά και άλλο τα μάτια. Είδε τη φάση αλλά δεν άκουσε».

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Αχιλλέα Μπέου. Τελικά, οι δύο πλευρές βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (26.02.2024) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Όργανο της Λίγκας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης