Η Ξάνθη ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό, καθώς συνέτριψε την Τετάρτη με 3-0 τους Αγρινιώτες στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Tα γκολ των Ακριτών, που με αυτή τη νίκη, έθεσαν σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάληψη μιάς θέσης στην πρώτη πεντάδα, τα σημείωσαν οι (40΄), Κλέιτον (64΄) και Καπετάνος (83΄), με τον Βραζιλιάνο να χάνει και πέναλτι στο 60ο λεπτό.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναιτωλικός ήταν πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα και απείλησε πρώτος στο ματς  στο πρώτο δεκάλεπτο με δύο σουτ του Θεοδωρίδη, με τον Κυριακίδη να αποκρούει το πρώτο (3΄) και το δεύτερο να στέλνει την μπάλα άουτ (7΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας κερδίσει τη «μάχη» στο χώρο της μεσαίας γραμμής «άγγιξαν» το γκολ στο 27΄, όταν το σουτ του Κάπελ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης.

Κόντρα στη ροή του ματς πάντως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να «ανοίξουν το σκορ» στο 40ο λεπτό, όταν ο Λουσέρο εκτέλεσε φάουλ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα της ακριτικής ομάδας.

Αυτό το γκολ ανέβασε στο… ζενίθ τη ψυχολογία των γηπεδούχων που στο δεύτερο ημίχρονο πήραν τα ηνία και απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 47΄ με το σουτ του Βασιλακάκη, που έφυγε ψηλά άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία λεπτά αργότερα η Ξάνθη έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, καθώς ο Κλέιτον έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Σολτάνι, αλλά από πλεονεκτική θέση την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Ράφαελ.

Στο 59ο λεπτό ο διαιτητής Κουκουλάκης καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης στο μαρκάρισμα του Μαλεζά στον Καπετάνο, αλλά ο Κλέιτον αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 60ο λεπτό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως, ο Βραζιλιάνος πήρε… ρεβάνς για την απώλεια του πέναλτι, καθώς έγινε αποδέκτης της μπάλας από την προσπάθεια του Βάλτερ και από κοντά «έγραψε» το 2-0.

Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων έδωσε ο Καπετάνος, ο οποίος από την πάσα του Κλέιτον στο 83ο λεπτό, «έγραψε» το τελικό 3-0.

Κίτρινες: Γουάλας – Κέβιν, Ετζενγκέλε, Μύγας

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61΄ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72΄ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88΄ Ράνος).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος)
: Ράφαελ, Κέβιν, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Μαρτίνες (68΄ Ρουσκουγέδα), Μύγας (57΄ Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72΄ Κουτρομάνος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης