Διευκρινίσεις για την κλήση σε ακρόαση της ΠΑΕ Ξάνθη από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, έδωσε ο διευθυντής αδειοδοτήσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Δημητρίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία αυτή δεν έχει να κάνει με την υπόθεση που εκκρεμεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακριτικού συλλόγου, αλλά μόνο για κατάθεση ανακριβών στοιχείων στο φάκελο αδειοδότησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας συμμετοχής, διευκρινίζοντας όμως ότι, ακόμη και αν η εισήγησή του γίνει δεκτή από την Επιτροπή Αδειοδότησης, ο κανονισμός προβλέπει μόνο πρόστιμο.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δημητρίου δήλωσε: «Η Ξάνθη κλήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Αδειοδότησης, στην οποία παρεμπιπτόντως ούτε προεδρεύω και ούτε έχω κάποιον αντίστοιχο ρόλο. Είμαι εισηγητής ως διευθυντής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Κλήθηκε λόγω υποβολής ανακριβών ή παραπλανητικών στοιχείων, όπως αναφέρει το σχετικό εδάφιο. Δεν προέκυψε λόγω της διαδικασίας στην ΕΕΑ, καμία σχέση.

Υπήρξαν καταγγελίες με σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, όπου προέκυπτε ότι τα στοιχεία μέσω των οποίων λήφθηκε η άδεια δεν ήταν ακριβή. Ενεργοποιήθηκε το σχετικό εδάφιο του κανονισμού, το οποίο γίνεται από εμένα. Υπέβαλα εισήγηση περί ανάκλησης της άδειας. Η καταγγελία γίνεται σε εμένα. Εξετάζεται η βασιμότητα των στοιχείων και εφόσον προκύψει η αλήθεια των στοιχείων, όπως και έγινε, θα πρέπει να εκκινηθεί η διαδικασία. Εκδικάστηκε χτες η υπόθεση και έκανα την εισήγησή μου για ανάκληση της άδειας. Η εισήγηση έγινε για θέμα υποβολής ψευδών ή ανακριβών στοιχείων. Καμία σχέση δεν έχει με εταιρείες, μετοχολόγια κλπ, που δεν αφορούν τη Διεύθυνση Αδειοδότησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής αδειοδοτήσεων ανέφερε ακόμη: «Είχα μια καταγγελία και άρχισα τη διαδικασία, την εξέτασα την καταγγελία. Προφανώς αυτός που έκανε την καταγγελία γνωρίζει τα στοιχεία. Δεν μπορώ να πω ποιος έκανε την καταγγελία. Είτε εντός της ημέρας ή αύριο θα βγει η απόφαση, βάσει εμπειρίας μπορώ να πω. Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε, διότι βγαίνει από ανεξάρτητη επιτροπή. Δεν είναι μυστική η σύνθεσή της, αλλά δεν θα ήταν καλό να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία. Η ποινή που προβλέπεται βάσει κανονιστικού πλαισίου είναι 150.000 μέχρι 200.000 ευρώ.

Δεν εισηγήθηκα την επιβολή προστίμου, ουδέποτε συνέβη αυτό. Εισηγήθηκα την ανάκληση της άδειας βάσει του κανονιστικού πλαισίου. Η προβλεπόμενη ποινή είναι πρόστιμο. Κι αν θέλετε να σας πω την άποψή μου, προφανώς και διαφωνώ, διότι είναι σαν να επιβραβεύει κάποιος την παρατυπία. Μπορούν δηλαδή οι ομάδες εφεξής να φέρνουν σωρηδόν ψευδή στοιχεία και να μην έχουν τις προβλεπόμενες ποινές, δηλαδή το μείον έξι ή οποιαδήποτε άλλη, και ετεροχρονισμένα να τους επιβάλλεται πρόστιμο. Σαφώς και είναι ελαφριά ποινή. Παλιότερα, υπήρχε η ίδια ποινή με την αρχική. Είτε υποβιβασμός ή μείον έξι».

Kαταλήγοντας ο Γιώργος Δημητρίου επισήμανε ότι η διαδικασία στην Επιτροπή Αδειοδότησης: «… δεν έχει να κάνει με την έρευνα της ΕΕΑ. Η διαδικασία αφορά την υποβολή ανακριβών στοιχείων και τίποτε άλλο. Η διαδικασία στην ΕΕΑ αφορά διαφορετικής φύσεως θέματα, απ΄ όσο γνωρίζω. Δεν υπάρχει στο κανονιστικό πλαίσιο της αδειοδότησης σχετικό πλαίσιο για την πολυϊδιοκτησία, δεν έχει αποτρεπτικές διατάξεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης