Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 3,5 ώρες η διαδικασία εξέτασης της έφεσης που είχε υποβάλει η ΠΑΕ Ξάνθη για την τιμωρία των πέντε βαθμών που της επέβαλε ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας, λόγω παραβάσεων στο μετοχολόγιό της.

Η υπόθεση εκδικάστηκε με τηλεδιάσκεψη, λόγω των γνωστών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Στην εκδίκαση δεν παρέστη ο Πανιώνιος, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη υπέβαλε εκ νέου αίτημα για παραγραφή, ενώ οι δικηγόροι της ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ζήτησε εξηγήσεις, ούτε έκανε επισημάνσεις για παρατυπία και παραχώρησε την άδεια συμμετοχής.

Όπως ειπώθηκε, από το 2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα της ΕΕΑ να ανακαλεί πιστοποιητικά. Η Ξάνθη ζήτησε από την έδρα να μπει στην ουσία της υπόθεσης και να δικάσει την υπόθεση από την αρχή, υποστήριξε ότι η ΕΕΑ ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ισχυρίστηκε ότι στην υπόθεση δεν υπάρχει εμπλοκή του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του επιτελείου της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογραμμίστηκε πως ο νομοθέτης δεν λέει πως δεν μπορεί η ΕΕΑ να ανακαλέσει την άδεια συμμετοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παίρνει μία ομάδα πιστοποιητικό και διαπιστώνεται πως έχει πλαστά έγγραφα. Είναι αμετάκλητη αυτή η άδεια; Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα δηλαδή; Δηλαδή να κοροϊδεύω τον άλλον στο θέμα της χορήγησης του πιστοποιητικού;», αναρωτήθηκαν οι δικηγόροι του πειραϊκού συλλόγου.

«Η ΕΕΑ εξέδωσε μια έκθεση με τον χαρακτήρα πρότασης, άρα έχει τη δεσμευτικότητα της σύμφωνης πρότασης. Το όργανο του αθλητικού δικαστή ή πρέπει να βγάλει απόφαση με βάση το πόρισμα ή να μην βγάλει απόφαση καθόλου. Δεν μπορεί να ελέγξει στην ουσία τους τα περιστατικά αφού δεν έχει τα στοιχεία, την εξουσία για να το κάνει», υποστηρίχθηκε.

Ακόμη, κατά την άποψή τους η ουσία της υπόθεσης κρίνεται μόνο μία φορά κι αυτό συνέβη στην εκδίκαση και το συνακόλουθο πόρισμα της ΕΕΑ, ενώ δεν συντρέχουν όροι παραγραφής.

Το προεδρείο έδωσε προθεσμία σε Ξάνθη και Ολυμπιακό έως την επόμενη Τρίτη (24/3) για την κατάθεση υπομνημάτων, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση θα ανακοινωθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης