Τάσεις αυτοκτονίας επέδειξε ο Εργοτέλης στον κυριακάτικο αγώνα του με τη Skoda Ξάνθη, καθώς, αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, εν τέλει αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο Παγκρήτιο.

Oι Ηρακλειώτες στο πρώτο τους παιχνίδι μετά την αποπομπή του Πετράκη (σ.σ.: στον πάγκο ως υπηρεσιακός κάθισε ο Λαμπράκης) με δύο γρήγορα γκολ του Αναστασάκου στο 10′ και 17′ πήραν «αέρα» δύο τερμάτων, ωστόσο οι Ακρίτες μείωσαν αρχικά με τον Σολάρι στο 23΄, ενώ «έκλεψαν» τον βαθμό στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Γούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
Πλούσιο ήταν το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Την πρώτη καλή ευκαιρία έχασε η Ξάνθη. Συγκεκριμένα στο 8′ ο Σολάρι από κοντά έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, προτού οι αμυντικοί του Εργοτέλη απομακρύνουν τον κίνδυνο. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Εργοτέλης.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Τότε ο Τσέμα είχε εξουδετερωθεί, ο Βερπακόφσκις είδε ωραία τον ξεμαρκάριστο Αναστασάκο κι ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει σαν σε… προπόνηση την μπάλα στα δίχτυα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα της Κρήτης συνέχισε να πιέζει και στο 17ο λεπτό ανέβασε το δείκτη του σκορ. Συγκεκριμένα, μετά από ωραία ενέργεια του Μπαντιμπανγκά, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αναστασάκο κι εκείνος δεν αστόχησε και ξεσήκωσε για δεύτερη φορά τις κερκίδες.

Η Ξάνθη πάντως αντέδρασε γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα στο 23′, μετά από αδράνεια στα μετόπισθεν της κρητικής ομάδας, ο Σολάρι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και με προβολή μείωσε σε 2-1.

Στην επανάληψη, ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά με προσοχή στην άμυνα, καθώς η Ξάνθη προσπαθούσε να δημιουργήσει τις περιστάσεις για να φθάσει στην ισοφάριση. Σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, το θέαμα ήταν σαφώς πιο φτωχό.

Οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες και τα πολλά φάουλ κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Ο Εργοτέλης έδειχνε έτοιμος να φθάσει στη νίκη και να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς, αλλά είχε υπολογίσει χωρίς τον… Γούτα.

Κι αυτό γιατί ο παίκτης της Ξάνθης στο τέταρτο λεπτό τον καθυστερήσεων νίκησε στον αέρα την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ακριτική ομάδα.

Κίτρινες:
Αζίζ, Τζανακάκης, Καρντόζο – Μπαξεβανίδης, Κάλβο.

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης):
Αθανασίου (63′ Καβουσάκης), Τζανακάκης, Κοντέχ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69′ Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (87′ Κοζορώνης), Μπαντιμπανγκά.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ)
: Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79′ Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75′ Πάμπλο Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59′ Κάλβο), Βάλλας, Σολάρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης