Η Ξάνθη μπήκε με το… δεξί στο 2020, καθώς επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 64’ ο Μιλοσάβλιεβιτς, όμως ο Φοσέ με γκολ στο 67’ και το 68’ χάρισε τη νίκη στους ακρίτες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη και σκορ, εκ των οποίων τα τρία συνοδεύτηκαν από ήττα, η Ξάνθη πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο». Μέσα σε 4 λεπτά μπήκαν και τα τρία γκολ του αγώνα! Η Λάρισα προηγήθηκε στο 64΄ με προβολή του Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, μετά από σέντρα του Αιγύπτιου Ουάρντα. Η… χαρά των Θεσσαλών δεν κράτησε, όμως για πολύ.

Ο Γάλλος σέντερ φορ της Ξάνθης, Ζορντάν Φοσέ, βρήκε δίχτυα στο 67΄ με προβολή και στο 68΄ με δυνατό σουτ μετά την κεφαλιά ασίστ του Στούρζεον γεμίζοντας ικανοποίηση τον Γιώργο Παράσχο που αναζητούσε την πρώτη του νίκη και το πρώτο γκολ στον πάγκο, από τις 8 Δεκεμβρίου, όταν άρχισε επισήμως η τρίτη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της ακριτικής ομάδας!

Η ΑΕΛ είχε περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τον σφοδρό αέρα να αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Το επίπεδο και το θέαμα ανέβηκαν στο β΄ μέρος, με το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τους λιγοστούς φιλάθλους που αψήφησαν το χιονόνερο και πήγαν στα Πηγάδια για να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ξάνθη που μετρούσε μία νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια έφτασε τους 23 βαθμούς, αφήνοντας στο -1 την ΑΕΛ. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε με το… αριστερό στο 2020 και έμεινε στους 22 βαθμούς κι ενώ είχε αποχαιρετήσει το 2019 με θετικό αποτέλεσμα επί του Πανιωνίου μετά από τρία παιχνίδια χωρίς νίκη.  

Ξάνθη – ΑΕΛ 2-1 (ΕΡΤ Sports)

Γκολ: 64′ Μιλοσάβλιεβιτς (ΑΕΛ), 67′ Φοσέ (Ξάνθη), 68′ Φοσέ (Ξάνθη)

 

 

Κίτρινες κάρτες: Καμαρά, Καρασαλίδης, Φοσέ – Φατιόν, Καρανίκας

Κόκκινες κάρτες:

Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάτσεβιτς, Καμαρά, Τεσέιρα (62′ Μπαριέντος), Τζουρίσκοβιτς (72′ Σόσα), Στάρτζεον, Φοσέ (90’+2 Φασίδης).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μόρας, Στάνκοβιτς (79′ Μπάλλας), Φατιόν (59′ Σετσέροβιτς), Κάτσε (72′ Νούνιτς), Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπούστος, Ντάουντα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης