Ο Άρης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής 15η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» σκόραραν στο 37’ με τον Γκαρσία και ανέβηκαν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, προσπερνώντας τους ακρίτες.

Χωρίς σημαντικές φάσεις εξελίχθηκε το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης.  Οι δυο αντίπαλοι παρά τις προσπάθειες τους δεν δημιούργησαν καμιά καλή ευκαιρία και είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο κόρνερ του αγώνα παραχωρήθηκε στο 28′ από την Ξάνθη στους Θεσσαλονικείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης έχοντας την σκέψη του στην επιθετική δημιουργία άφησε την άμυνα του ακάλυπτη και στο 30′ έγινε η πρώτη καλή φάση, με την Ξάνθη να πλησιάζει στην εστία του Κουέστα, αλλά στην παράλληλη μπαλιά που έγινε στην περιοχή ο Κάστρο δεν κατάφερε να μπει στην φάση και να διεκδικήσει το γκολ.

Στο 37′ ο Άρης πήρε προβάδισμα με ευθύβολο σουτ του Ματέο Γκαρσία, που αξιοποιώντας την τυφλή απόκρουση του Σιλά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για να γίνει το 1-0.

Η Ξάνθη μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος με στόχο να ισοφαρίσει. Στο 53′ πλησίασε πολύ κοντά στον στόχο αυτό αλλά η κεφαλιά του Κάστρο από καλή θέση και σέντρα του Σιλά, δεν ήταν εύστοχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρης άρχισε να ξεδιπλώνει και πάλι τις επιθετικές του πρωτοβουλίες και στο 58′ ο Γκαρσία έστειλε δυνατό γωνιακό σουτ, που έδιωξε από την γωνία της εστίας του ο Ζίβκοβιτς. Στο 72′ ο Μαρτίνες έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία με τον Ζίβκοβιτς εντυπωσιακά. Ο ίδιος παίκτης στο 82′ σημάδεψε με αριστερό σουτ το δεξί δοκάρι κι έχασε μοναδική ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του.

Ξάνθη – Άρης 0-1 (ΕΡΤ)

Γκολ: 37′ Γκαρσία

 

 

Κίτρινες κάρτες: Σιλά, Καμαρά, Μπαξεβανίδης, Ζίβκοβιτς – Μπάσα, Διαμαντόπουλος, Γκαρσία, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Κουέστα

Κόκκινες κάρτες:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Αλμέιδα, Σιλά, Καμαρά (76′ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς, Σάρπονγκ (63′ Μπρίτο), Καντά (57′ Γέντρισεκ), Μπρίτο, Μπαριέντος.

Άρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ (84′ Ματίγια), Σιώπης, Ματίγια, Λάρσον (68′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί, Διαμαντόπουλος (79′ Βαλεριάνος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης