Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με την Ξάνθη στα «Πηγάδια» σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 54’ με τον Σαρπόνγκ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 76’ με το γκολ που πέτυχε ο Βούκοβιτς. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 78’ λόγω αποβολής του Ποντένσε.
Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρωταγωνιστής του α` ημιχρόνου. Στο 13` το σουτ του Γκιγιέρμε βρήκε το δεξί δοκάρι και έφυγε άουτ, ενώ στο 32` ο Σισέ έχασε διπλή ευκαιρία ν` ανοίξει το σκορ, όταν αρχικά με κεφαλιά και εν συνεχεία με σουτ δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 37` και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης, ο Σα νίκησε τον Γέντρισεκ σε τετ-α-τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ζίβκοβιτς, όμως το ψιλοκρεμαστό πλασέ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Πειραιά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε κράτημα του Τοροσίδη από τον Κασάδο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 54` με… άρωμα αυτογκόλ! Ο Σαρπόνγκ από πλάγια θέση επιχείρησε τη σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούκοβιτς, άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τον Σα (1-0). Το γκολ χρεώθηκε στον Σαρπόνγκ, όμως ο Βούκοβιτς που είχε βάλει το… χεράκι του στο γκολ, φρόντισε στο 76` να φέρει το ματς στα ίσα. Με εξ επαφής κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή και όταν χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε χωρίς πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ποντένσε στο 78` έμοιαζε ικανή να αλλάξει εκ νέου τη ροή του αγώνα. Η Ξάνθη θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όμως ο Σα τόσο στο 87` (πλασέ Μπρίτο), όσο και στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων (εκτέλεση φάουλ του Κοβάσεβιτς) είπε «όχι» στους γηπεδούχους για το γκολ της νίκης.

Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1 (ΕΡΤ 1)

Γκολ: 54′ Σαρπόνγκ (Ξάνθη), 76′ Βούκοβιτς (Ολυμπιακός)
13′ δοκάρι ο Γκιγιέρμε
39′ δοκάρι ο Ποντένσε
Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-0 (54′ Σαρπόνγκ)
Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1 (76′ Βούκοβιτς)

Κίτρινες κάρτες: Κ. Καμαρά, Καντά, Τζουρίτσκοβιτς, Οκάν – Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μ.Καμαρά, Σισέ

Κόκκινες κάρτες:
78′ Ποντένσε

Ξάνθη:
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Οκάν, Κοβάτσεβιτς, Κ. Καμαρά (52′ Τζουρίτσκοβιτς), Σαρπόνγκ (57′ Κάστρο), Καντά, Μπρίτο (90’+9′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (59′ Μάνος), Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μ. Καμαρά (90′ Νάτχο), Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ναουέλ (30′ Ποντένσε), Γκερέρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης