Ο Πανιώνιος επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια σε παιχνίδι για την 10η αγωνιστική της Super League. Το γκολ σημείωσε στο 36’ ο Μασούρας και διέκοψε σερί 8 αγωνιστικών στις οποίες οι ακρίτες ήταν αήττητοι. Η Ξάνθη αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 77’ λόγω της αποβολής του Αλμέιδα.
Στο 11′ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Κότνικ έδιωξε άσχημα τη μπάλα, ο Καντά συνεργάστηκε με τον Τζουρίτσκοβιτς, και απέναντι στον Σλοβάκο γκολκίπερ του Πανιωνίου, αστόχησε. Εκτός από αυτή την φάση όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν σημαντική δραστηριότητα και μετά από 2,5 μήνες γεύτηκαν την πίκρα της ήττας.

Στο 36′ οι «κυανέρυθροι» άνοιξαν το σκορ. Ο Τσιλούλης μεταβίβασε εξαιρετικά στον Μασούρα, κι ο τελευταίος με γυριστό σουτ βρήκε την εστία της Ξάνθης κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με το σκορ στο 1-0 ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ο Πανιώνιος με αμυντική τακτική προσπάθησε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει ρήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Η Ξάνθη είχε από αρχής του δευτέρου ημιχρόνου μια άκαρπη υπεροχή που μάλιστα δεν απέδωσε και κάποιες ικανοποιητικές ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 78′ η ακριτική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Αλμέιδα, ο οποίος είδε σε δυο μόλις λεπτά και τις δυο κίτρινες κάρτες κι έφυγε για τα αποδυτήρια.

Ξάνθη – Πανιώνιος 0-1 (ΕΡΤ 1)

Γκολ: 36′ Μασούρας


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κίτρινες κάρτες: Κοβάσεβιτς, Κασάδο – Τσιλούλης, Κούρντι


Κόκκινες κάρτες:
78′ Αλμέιδα

Ξάνθη:
Ζίβκοβιτς, Σιλά (33′ Αλμέιδα), Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Κίκε (46′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Κότσιτς, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Πίρις, Μασούρας, Οικονομίδης (75′ Παπαγεωργίου), Τσιλούλης (86′ Καμαρά), Ντουρμισάι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης