Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από τα Πηγάδια, με την ομάδα του Χιμένεθ να επικρατεί την Κυριακή με 3-1 της Ξάνθης, για την 27η αγωνιστική της Super League, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει από τους Ακρίτες.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33′ με την κεφαλιά του Κάστρο, ωστόσο η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές και σε διάστημα δύο λεπτών έκανε την ολική ανατροπή με τέρματα των Οικονόμου (68′) και Πόνσε (70′). με τον Μπογέ να διαμορφώνει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μια δυνατή μονομαχία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα Πηγάδια οι θεατές της αναμέτρησης μεταξύ της γηπεδούχου Ξάνθης και της ΑΕΚ.  Η ομάδα του Χιμένεθ πήρε εξ αρχής την πρωτοβουλία και στο 4′ είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της για γκολ.

Στο 15′ η «Ένωση» σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ. Αρχικά το σουτ έγινε από τον Κλωναρίδη, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε, και ο εκτεθειμένος Μάνταλος σκόραρε αλλά ο ρέφερι σωστά το ακύρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 32′ η Ξάνθη πήρε προβάδισμα με ωραία καρφωτή κεφαλιά του Κάστρο, από το σημείο του πέναλτι, μετά από σέντρα ακριβείας του Κασάδο από αριστερά.

Η ΑΕΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο στο παιχνίδι αλλά η ομάδα του Ράσταβατς με έξυπνη τακτική συνέχισε μέχρι τέλους του ημιχρόνου να κρατά καλά την αμυντική της λειτουργία.

Στην επανάληψη η Ξάνθη εφθασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ από κακή συννενόηση των αμυντικών του «δικεφάλου» με τον τερματοφύλακα Τσιντώτα στο 48′, αλλά ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους ξεπεράστηκε από την παρέμβαση του Οικονόμου.

Η ΑΕΚ συνέχισε επιθετικά και στο 52′ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στην ωραία σέντρα του Χουλτ, ο Μάνταλος έπιασε κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Ζίφκοβιτς δεν αιφνιδάστηκε και με πλονζόν εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Η ομάδα του Χιμένεθ, η οποία μετά την είσοδο των Μπογέ και Λιβάγια έδειχνε μεταμορφωμένη, συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο στον αγώνα και έφτασε στην ισοφάριση στο 68′ με κοντινή προβολή του Οικονόμου μετά από σουτ του Μάνταλου και τυφλή απόκρουση του Κοβάσεβιτς.

Η ενέργεια της ΑΕΚ ανέβηκε κατακόρυφα και στο 69′ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Πόνσε, που έστρωσε την μπάλα με το στήθος και με μονοκόματο σουτ παραβίασε την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο 75′ ο Λιβάγια έκανε την κάθετη πάσα αριστερά για τον Πόνσε, ο Αργεντινός πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς, και μοίρασε στον Χουλτ, αλλά ο Κοβάτσεβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μελιόπουλος με το δεξί επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του Τσιντώτα, αλλά ο γκολκίπερ της «Ένωσης» διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του με πολύ θετική επέμβαση.

Η Ξάνθη σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες της στο 88′ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Μπρίτο πέρασε άουτ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπογέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με ωραίο πλασέ.

Κίτρινες: Γέντρισεκ, Μπαριέντος, Γκάλο, Μάνταλος, Λιβάγια. Μπογέ,

Ξάνθη (Μίλαν Ρασταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Καμαρά (74′ Μελιόπουλος), Ντα Κόστα, Μπαριέντος, Γέντρισεκ (58′ Καντά), Κάστρο, Ντίρσταμ, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ (78′ Μπρίτο)

AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλέφ, Γαλανόπουλος (79′ Σιμόες), Μάνταλος, Κλωναρίδης (55′ Λιβάγια), Αλμπάνης (66′ Μπογέ), Πόνσε.

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης