Ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) αναδείχθηκαν την Τρίτη στα Πηγάδια η Ξάνθη και ο Ολυμπιακός στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικοί, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια με τον Φορτούνη στο 11′ και στο 58′, ωστόσο έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε ένα γρήγορο τέρμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση.
Από το 20′ μάλιστα και μετά η ομάδα του Ράσταβατς ανέβασε στροφές και απείλησε για πρώτη φορά με τον Καμαρά, ενώ στο 23′ ο Κάστρο βρήκε δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται, καθώς ο Μπρίτο, που έδωσε την ασίστ, ήταν σε θέση οφσάιντ.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην την αξιοποιεί.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πειραιά πέτυχε γκολ στο 53′, όταν ο Βούκοβιτς έπιασε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι οι διαιτητές το ακύρωσαν, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σέρβος στόπερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αλλά αν εξαιρέσει κανείς δύο δοκάρια του Φορτούνη, δεν είχαν να επιδείξουν κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Κίτρινες: 16΄ Κοβάτσεβιτς, 25΄ Καντά, 52΄ Καμαρά – 51΄ Μεριά, 84΄ Νάτχο

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (91′ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59′ Μπαριέντος), Μπρίτο (85′ Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς):
Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68′ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61′ Μασούρας), Γκερέρο (75′ Χασάν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης