Πανόπουλος: «Zητάμε η Ξάνθη να δικαστεί κανονικά κι αν είναι ένοχη να τιμωρηθεί αυστηρά»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 15:50
Πανόπουλος: «Zητάμε η Ξάνθη να δικαστεί κανονικά κι αν είναι ένοχη να τιμωρηθεί αυστηρά»

Έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δικαστεί κανονικά η Ξάνθη και να μην τιμωρηθεί χωρίς δίκη όπως τώρα, απηύθυνε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος, από την έδρα της ακριτικής ομάδας.

«Η ΕΕΑ γνωμοδότησε μπαίνοντας στην ουσία. Η Σούπερ Λίγκα πήρε έναν κατάλογο με τις ποινές και έβαλε την ποινή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Για τον Καλπαζίδη επισήμανε ότι δεν τον γνωρίζει, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Μαρινάκη τονίζοντας ότι «όπως δεν μπορεί να με βλέπει, έτσι και 'γω δεν μπορώ να τον βλέπω. Είναι θέμα αισθητικής και του Μαρινάκη απέναντί μου και δικό μου απέναντί του».

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδος, που έχει ωστόσο τόσα θέματα που απασχολούν την χώρα, να σκεφτεί και να πει για ένα λεπτό μόνο, αν η Ξάνθη πρέπει να υποβιβαστεί και να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ομως, αν γίνει αυτό, να γίνει περνώντας όμως από κανονικό δικαστήριο.

Αφήνω τον πρωθυπουργό έξω από όλο αυτό και να πω. Δεν είμαι ένοχος. Δεν με ενδιαφέρει να με τιμωρήσουν, αλλά ακόμα έστω και με ένα βαθμό μείον δεν το δέχομαι γιατί δεν είμαι ένοχος και αν δεν μας δικάσουν και το αφήσουν έτσι είναι σχέδιο να μας εξαφανίσουν. Κανένας Ελληνας δεν το θέλει αυτό. Και πιστεύω πως πρέπει να δικαστούμε κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ομάδας.

O κ. Πανόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο της ΕΕΑ τονίζοντας: «Ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία και το Κράτος να μας δικάσει. Πριν μας "εκτελέσουν". Δεν θέλω να ακούσω για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά του Κράτους. Ορίζεται από τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού. Έρχεται λοιπόν η ΕΕΑ και γνωμοδοτεί και έρχεται το αυτοδιοίκητο να πάρει απόφαση χωρίς να μας δικάσει. Και θα πάμε στην Επιτροπή εφέσεων με την ελπίδα να μας δικάσει. Κανείς δεν θέλει να μας εκτελέσουν χωρίς να μας δικάσουν».

Σε άλλες τοποθετήσεις του ο κ. Πανόπουλος τόνισε: «Τον κ. Καλπαζίδη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ποτέ δεν τον συνάντησα. Μόνο από φωτογραφία τον είδα. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο. Εγώ θέλω να δικαστώ με τους νόμους της πατρίδας μου και έστω και αν μας διαλύσουν. Δεν πρόκειται να πάω σε κανένα CAS και ό,τι λέω δεν το παίρνω ποτέ πίσω».

Στη συνέχεια ο κ. Πανόπουλος, αναφερόμενος στη διάσταση με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε: «Μας είχε χαρακτηρίσει περιττώματα και πως δεν μπορεί να με βλέπει. Το ίδιο ισχύει και απο μέρους μου. Δεν μπορώ να τον βλέπω. Είναι και θέμα αισθητικής».

Ο κ. Πανόπουλος ανέφερε τελειώνοντας πως νέος προπονητής της Ξάνθης από σήμερα αναλαμβάνει ο Νίκος Καραγεωργίου, αρχικά γι' αυτά τα 7 εναπομείναντα παιχνίδια των πλέι-άουτ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, 16:14