Η πρώτη νίκη στη φετινή σεζόν για τη Λαμία ήρθε τελικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς το συγκρότημα του Μάντζιου επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του Αιολικού, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων αγώνα για την 5η φάση της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Φθιώτιδας καθάρισε ουσιαστικά την πρόκριση, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον αγώνα ρεβάνς θα γίνει στην έδρα της στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαμία άνοιξε το σκορ στην πρώτη ουσιαστική φάση που δημιούργησε στο 15΄ μετά από έξοχη συνεργασία του Τουράμ με τον Ρόμανιτς.

Ο πρώτος με ωραίο τακουνάκι βρήκε τον Ρόμανιτς, ο οποίος με δεξί σουτ έγραψε το 0-1.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων (ο Αιολικός αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία) ήταν αρκετά μεγάλη κι έτσι οι φιλοξενούμενοι, αφού έχασαν στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες, απλοποίησαν τα πράγματα στο 45΄ με τον Τιρόνε, ο οποίος αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, με σουτ νίκησε τον Σφύρλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Σάλιακας στο 70΄, όταν από κάθετη πάσα του Καραγιάννη, έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και πλάσαρε υποδειγματικά. Ο Αιολικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς στο 83΄ τραυματίστηκε ο Σπόλιαριτς και η ομάδα είχε κάνει ήδη τις τρεις αλλαγές.

 

Κίτρινες: Τσομπανέλλης, Κρητικός / Πλιάτσικας, Τιρόνε

Αιολικός (Γεωργαλάς): Σφύρλας, Αγριμάκης, Βαλιός, Κρητικός, Καλαφάτης, Τσομπανέλλης (69΄ Λαζαρίδης), Σπολιαριτς, Κατσίκης (76΄ Παρέλλης), Παλαμουτσής, Τσιπάς (58΄ Λαμπράκης), Μπουρούς.

Λαμία (Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας (75΄ Νικολόπουλος), Τιρόνε (62΄ Βλαχομήτρος), Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τζανετόπουλος, Τουράμ (69΄ Καραγιάννης), Μπαχανάκ, Ράμος, Μπουλούλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης