Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα την Πέμπτη από τη Λαμία, επικρατώντας με 1-0 της ομώνυμης ομάδας, για την -εμβόλιμη- 20ή αγωνιστική της Super League.

Με αυτό το τρίποντο οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 49 βαθμούς και πλέον βρίσκονται και πάλι στο -1 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε στο 33ο λεπτό ο Μάτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη φάση κόλλησε η οθόνη του VAR.

Έτσι το τέρμα των «ασπρόμαυρων» δεν ελέγχθηκε από τον διαιτητή, λόγω βλάβης, σε μία πολύ οριακή φάση (η λήψη που υπάρχει δεν διαφωτίζει 100% για το αν όντως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ ή όχι).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το συγκεκριμένο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΚΕΔ, τονίζοντας ότι «ο έλεγχος VAR μετά την επίτευξη του γκολ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε κανονικά και με βάση το πρωτόκολλο χρήσης του συστήματος» προσθέτοντας ότι «δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση».

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, έχασε ευκαιρίες πριν το γκολ με τους Βιεϊρίνια στο 10΄ και Άκπομ στο 15΄, όπου ο Θεοδωρόπουλος επενέβη καταλυτικά, ενώ στο 33ο λεπτό σημειώθηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα.

Ο Βάντερσον έκανε φάουλ στον Λημνιό, το εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος σκόραρε με κεφαλιά.

Ο διαιτητής Σέζος δεν πήγε να δει φάση, καθώς, όπως είπε στους ποδοσφαιριστές, είχε «κολλήσει» το σύστημα του VAR.

Εν τέλει ο ρέφερι αποφάσισε να μετρήσει κανονικά το τέρμα, με τους παίκτες της Λαμίας να διαμαρτύρονται για τον μη έλεγχο και την κατακύρωση του γκολ χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας.

To πρόβλημα με το video assistant referee αποκαταστάθηκε στις αρχές του β’ ημιχρόνου (49΄), με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει στην επανάληψη.

Εν τέλει οι Θεσσαλονικείς υπερασπίστηκαν με ευκολία το προβάδισμά τους, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να τους απειλήσουν.

Κίτρινες: Σάσι, Αντέτζο, Βάντερσον – Άκπομ, Μαουρίτσιο, Αουγκούστο, Μάτος

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα (74΄ Βασιλόγιαννης), Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Σκόνδρας (85΄ Σάσι), Πλιάτσικας, Μπεχαράνο (69΄ Μπιανκόνι), Δημούτσος, Ρόμανιτς, Καραμάνος.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης (69΄ Κρέσπο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μίσιτς, Eσίτι, Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια (86΄ Αουγκούστο), Λημνιός, Άκπομ (63΄ Σφιντέρσκι).

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης