Τρία 24ωρα μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, στον οποίο θα μετακομίσει τον προσεχή Ιανουάριο, ο Γιώργος Μασούρας χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Πανιώνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στο τελευταίο ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League, ο επιθετικός των «κυανέρυθρων» ήταν αυτός που με το γκολ που σημείωσε στο 84΄ οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη επί της Λαμίας με 1-0.
Με αυτό το «τρίποντο» οι «κυανέρυθροι» έφτασαν τους 17 βαθμούς και έπιασαν στην κατάταξη την ΑΕΚ, την ώρα που το συγκρότημα του Χάβου παρέμεινε στους 11 πόντους.

TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο ματς, απείλησε στο 5΄ με τον Μασούρα (νικήθηκε από τον Σαράνοφ στο τετ-α-τετ που είχαν), αλλά σιγά-σιγά η Λαμία ισορρόπησε και έγινε αρκετές φορές απειλητική προς την εστία του Κότνικ.
Στο 24΄ ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Μπερτόλιο, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι με τον Επστάιν, το γύρισμα του οποίου πέρασε παράλληλα από το τέρμα του Κότνικ, χωρίς να βρεθεί συμπαίκτης του για να σκοράρει.

Τα αβίαστα λάθη των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή έδωσαν τη δυνατότητα στη Λαμία να απειλήσει και πάλι στο 37΄ με τον Μπερτόλιο, το σουτ του οποίου δεν ήταν καλό και ο Κότνικ μπλόκαρε εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν αυτή που πλησίασε πρώτη στο γκολ. Ο Μπερτόλιο ωστόσο δεν κατάφερε για τρίτη φορά, στο 49΄, να νικήσει τον Κότνικ, ενώ η κεφαλιά του Μπαράλες στο 53΄ από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.

Μετά από 60΄ οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές κι αφού απείλησαν αρχικά με το απευθείας φάουλ του Κούρντι στο 65΄ και τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά στο 76΄ τη σέντρα σουτ του Κούρντι, στο 84΄ προηγήθηκαν με αρκετή δόση τύχης.

Σκόρερ του «ιστορικού» ήταν ο Μασούρας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Λαμίας, και με σουτ (η μπάλα βρήκε και στον πεσμένο Ντουρμισάι) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-0, που διατηρήθηκε έως το τέλος του ματς.

Πανιώνιος-Λαμία 1-0

Γκολ: 84′ Μασούρας (Πανιώνιος)

Κίτρινες: Πιρίς, Οικονομίδης, Κούρντι – Δημούτσος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας

Πανιώνιος: Κότνικ, Ντομίγκεζ, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Οικονομίδης (90΄+1 παπαγεωργίου), Πιρίς (56΄ Σιντι Αλί), Κεϊτά, Τσιλούλης (46΄ Καμαρά), Μασούρας, Ντουρμισάι

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Δημούτσος (71΄ Οσμάν), Αντέτζο, Ασίκμπα, Επστάιν (81΄ Ρόμανιτς), Σκόνδρας, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόλιο (81΄ Καραγκούνης), Καραμάνος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης