Ως «πείραμα» χαρακτήρισε ενδεχόμενη επανεκκίνηση της Σούπερ Λίγκας ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μetropolis».

Ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου της Φθιώτιδας εκτιμά ότι οι ΠΑΕ της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας θα υποστούν οικονομική ζημία μεγαλύτερη του 30%, ενώ επισήμανε ότι παραμένει προς διευθέτηση το τι μέλλει γενέσθαι αν εντοπιστούν κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την προηγούμενη στάση του, που ήταν κατά της έναρξης του πρωταθλήματος, ο κ. Πανουργιάς είπε ότι «εκείνη την εποχή, ήταν αλλιώς τα πράγματα, τώρα έχουν καλυτερέψει, έχουν μειωθεί τα κρούσματα. Βέβαια, για μένα είναι ένα πείραμα, τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο και υπάρχουν πολλές φοβίες. Μιλάω προσωπικά και όχι ως Λαμία».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ηλία Πουρσανίδη για θεατές στις εξέδρες, απάντησε: «Το θέμα είναι πώς θα επιτηρήσεις κάτι τέτοιο. Αν υπήρχε τρόπος να ελεγχθεί, τότε ναι. Εγώ δεν είμαι αρνητικός, αλλά τι θα γίνει αν αυξηθούν τα κρούσματα;».

Συνεχίζοντας, αναρωτήθηκε: «Για μένα, η λύση που δεν έχει βρεθεί είναι τι θα γίνει αν βρεθούν κρούσματα σε ομάδα. Λένε για απομόνωση, θα πάει μία εβδομάδα σε ξενοδοχείο. Πώς θα συντηρηθούν οι παίκτες, θα έχουν παρθεί μέτρα για τον κορονοϊό εκεί; Μακάρι να μην χρειαστεί τίποτα τέτοιο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα διακοπεί το πρωτάθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις οικονομικές «πληγές» των συλλόγων, υπογράμμισε: «Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πληρωθούμε κανονικά το τηλεοπτικό, και του χρόνου πάρουμε το ίδιο συμβόλαιο, η ζημιά θα είναι πάνω από 30%. Τα έξοδα αυξάνονται, τα έσοδα μειώνονται. Ειδικά για εμάς που είμαστε επαρχιακή ομάδα, το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Θα πας σε χορηγό που κλείνει το μαγαζί του και θα του ζητήσεις τη δόση της διαφήμισης;».

Τέλος, ο κ. Πανουργιάς διαβεβαίωσε ότι τα μέλη της ομάδας του πέρασαν από ακριβείς ελέγχους: «Ναι, είναι κατά 99%. Κάνουμε τεστ περίπου κάθε 10 μέρες. Στις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι πιο εύκολα από ότι για εμάς. Ακολουθούμε ό,τι λέει το πρωτόκολλο, δεν παίζεις με αυτά τα πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης