Την ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ γνώρισε η ΑΕΚ την Κυριακή στον τελευταίο της εντός έδρας αγώνα στη φετινή Super League.

Οι  «βυσσινί» του Τζανλούκα Φέστα επικράτησαν 1-0 στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Μπράλιτς στο 20΄ και εξασφάλισαν με αυτή τη νίκη την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και αρκέστηκαν στο να αμύνονται χωρίς να κινδυνεύουν.

Στο 20΄ η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Τσιντώτα σε προβολή του Μπράλιτς μετά από φάουλ του Γιακομόφσκι, με την ΑΕΛ να παίρνει το προβάδισμα εντελώς απρόσμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινήσεις του Χιμένεθ στο ημίχρονο βελτίωσαν κατακόρυφα την εικόνα της «Ένωσης». Ωστόσο, οι «βυσσινί» ήταν εξαιρετικοί στην αμυντικοί τους λειτουργία και οι Μόρας, Ζίζιτς κυρίαρχοι των… αιθέρων. Άλλωστε όταν χρειάστηκε, δήλωσε «παρών» ο Κρίστινσον.

Ο Ισλανδός σταμάτησε τις προσπάθειες του Πόνσε (54΄) και του Μπογέ (60΄,67΄), ενώ στο 72΄ ο Σβάρνας αστόχησε από πολύ κοντά. Στο 82΄ ο Πόνσε με ατομική προσπάθεια εξουδετέρωσε και τον Κρίστινσον, αλλά ο Ζίζιτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Οι Θεσσαλοί κράτησαν έως το τέλος και έφυγαν νικητές από την έδρα της ΑΕΚ για πρώτη φορά σε 45 χρόνια αναμετρήσεων.

Κίτρινες: Πόνσε – Ζίζιτς, Σετσέροβιτς, Ζίβκοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Τσόσιτς (23΄ Χουλτ), Κλωναρίδης (59΄ Μπακάκης), Κρίστιτσιτς, Αλέφ (71΄ Αλμπάνης), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σετσέροβιτς, Μπάλλας (72΄ Ακόστα), Σικάβκα (90+5΄ Γρομητσάρης), Γιακιμόβσκι (75΄ Γκόλιας), Νούνιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης