Η Λαμία σημείωσε μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΛ, επικρατώντας 1-0 στη Λάρισα, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Η ομάδα της Φθιώτιδας σκόραρε στο 41’ με τον Αραμπούλι και έφτασε τους 18 βαθμούς, αφήνοντας την ΑΕΛ με 10 στην τελευταία θέση, που οδηγεί στον υποβιβασμό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά και μόλις στο 20ό δευτερόλεπτο έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο παιχνίδι, όταν από εξαιρετική κάθετη πάσα του Καρανίκα προς τον Μπεν Χατίρα, ο επιθετικός των «βυσσινί» έκανε σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά ο Επασί που κάλυψε καλά τη γωνία του έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» δεκάλεπτο η Λαμία πήρε τα ηνία του αγώνα και την κατοχή της μπάλας κι άρχισε να ψάχνει τρόπους για να «χτυπήσει» την άμυνα της ΑΕΛ. Στο 19’ από πάσα του Καραμάνου στον Μπα μέσα στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε πάνω στα πόδια του Ζίζιτς που λίγο έλειψε να «κρεμάσει» τον πεσμένο Νάγκι, ο οποίος ωστόσο, μπλόκαρε σταθερά.

Στο 40’ από φάουλ του Ντέλετιτς, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά δεν σημάδεψε σωστά, όμως ένα λεπτό αργότερα (41’) η Λαμία πήρε το προβάδισμα. Από εξαιρετική σέντρα του Μαρτίνες από τα αριστερά, ο Μπατσανά Αραμπούλι πετάχτηκε στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΛ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έφτασαν μία… ανάσα από το 2-0 (ξανά) με τον Αραμπούλι, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος στη μεγάλη περιοχή μετά από χαμηλή σέντρα του Μπα, όμως ο Νάγκι απομάκρυνε με τα πόδια το πλασέ του από τα πέντε μέτρα.

Από το 50’ και μετά η ΑΕΛ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, με τη Λαμία να «γυρίζει» λίγο πιο πίσω στο γήπεδο, για να προστατεύσει το προβάδισμά της. Στο 54’ ο Μουκάντζο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε και σούταρε αλλά δεν απείλησε τον Επασί, ενώ στο 64’ από σέντρα του Γκράουρ και γύρισμα του Ακούνια δεν βρέθηκε παίκτης των γηπεδούχων για να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα.

Στο 68’ ο Επασί έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας σε κόρνερ το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Χουσίνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ακούνια έπιασε κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 77’ η Λαμία βρήκε και πάλι χώρο από τα αριστερά κι έβγαλε μια «φαρμακερή» αντεπίθεση με τον Ντέλετιτς, ο οποίος γύρισε προς τον Γκαζαριάν κι αυτός προς τον Μπεχαράνο, όμως το εξαιρετικό σουτ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Νάγκι, ο οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά στη γωνία του.

Στο 86ο λεπτό από σέντρα του Ακούνια, ο προωθημένος Μιχαήλ έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε δίπλα απ’ το δοκάρι του Επασί, ενώ στο 90’ ο Χουσίνο δεν μπόρεσε να βρει χώρο για να απειλήσει την εστία της Λαμίας, μέσα απ’ τη μικρή περιοχή.

 

ΑΕΛ – Λαμία 0-1 (Novasports 1HD)

Γκολ: 41′ Αραμπούλι

 

Κίτρινες κάρτες: Γκράουρ, Ακούνια, Στίφλερ, Ζίζιτς – Καραμάνος, Μαρτίνες

Κόκκινες κάρτες:

ΑΕΛ: Νάγκι, Γκράουρ, Ζίζιτς, Χουσίνο, Μιχαήλ, Καρανίκας (46′ Νικολιάς), Κολομπίνο (89′ Σπαρβ), Στίφλερ (63′ Ντουρμισάι), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Μουκαντζό (76′ Πινακάς). 

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Καραμάνος (88′ Μπιάρνασον), Ντέλετις (88′ Τζέιμς), Μπα (69′ Γκαζαριάν), Αραμπούλι. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης