Η ΑΕΛ επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ άνοιξε στο 50’ ο Γκόλιας, ενώ στο 76’ ο Ντέλετιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 48’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η Λάρισα μπήκε δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, αφού υποχρέωσε τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο. Στο 15΄ ο Μπαργκάν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Τσικάρκσι και άλλαξε πορεία με τον Βελλίδη να διώχνει τελευταία στιγμή. Στο 16΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΛ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 29΄ ο Νούνιτς βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε το πλασέ που επιχείρησε, ενώ στο 33΄ πλασέ του ίδιου παίκτη πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο ΠΑΣ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 39΄ όταν σουτ του Ντόλοβατς έξω από την περιοχή έδιωξε ο Κρίστινσον σε κόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου. Στο 50΄ και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Γκόλια, με κοντινή προβολή μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΣ.

Η Λάρισα «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι στο 76΄ όταν σημείωσε το δεύτερο τέρμα της με τον Ντέλετιτς, ο οποίος δέχθηκε την κάθετη πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς μέσα στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Βελλίδη. Η ΑΕΛ σημείωσε την τρίτη νίκη στην εφετινή διοργάνωση, ενώ ο ΠΑΣ υπέστη την 7η ήττα του.


ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (Novasports 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Γκολ: 50′ Γκόλιας, 76′ Ντέλετιτς
16′ δοκάρι ο Ντέλετιτς


Κίτρινες κάρτες:
Νούνιτς, Ζίζιτς – Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Βελλίδης, Σιόντης, Λίλα

Κόκκινες κάρτες:
48′ Τσικάρσκι

ΑΕΛ:
Κρίστινσον, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Γκόλιας (72′ Γρομητσάρης), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Κόεφ, Νούνιτς, Ντέλετιτς (89′ Σαχίτι), Μπαργκάν (66′ Πίτι).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Παμλίδης (83′ Κούζικ), Σιόντης, Λίλα, Ντόλοβατς, Γιάκος (75′ Κακούμπα), Λουκίνας (61′ Ξύδας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης