Η ΑΕΛ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Τζόναθαν Μπούστος. Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Πλατένσε και υπέγραψε με τους «βυσσινί» συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση για τα επόμενα 3 χρόνια του Αργεντίνου Jonathan Bustos. Ο Jonathan Bustos είναι 25 ετών κι έχει παίξει στην Αργεντινή μόνο σε δύο ομάδες. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη γνωστή Club Atletico Huracan όπου έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 17 ετών και παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε 29 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταγράφηκε στη γνωστή ομάδα του Μπουένος Άιρες Club Atletico Platense, της οποίας έγινε αμέσως βασικό στέλεχος και ανακηρύχτηκε ως ένας από του 10 καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής.

Τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την περίοδο 2017-18 κι ενώ είχε συμφωνηθεί η μεταγραφή του στη Ρίβερ Πλέιτ και λόγω υποτροπής στον τραυματισμό του (έκανε εγχείριση χιαστού κι αμέσως μετά την αποκατάσταση του τραυματισμού στο πρώτο παιχνίδι υπέστη πάλι ρήξη χιαστού στο ίδιο πόδι και χειρουργήθηκε από τον γιατρό της Εθνικής Αργεντινής) παρέμεινε εκτός επισήμων αγωνιστικών εκδηλώσεων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018.

Επανήλθε απόλυτα υγιής και αγωνίστηκε σε 15 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος μέχρι το Μάιο του 2019 με την Club Atletico Platense, βοηθώντας την ομάδα του να διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ Εθνική της Αργεντινής, όπου τελικώς ανήλθε η πολύ γνωστή διεθνώς ομάδα της Άρσεναλ Σαραντί, καταλαμβάνοντας τελικώς η ομάδα του την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 2 βαθμών από τις θέσεις ανόδου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και όπου η Platense άφησε πίσω τις πολύ γνωστές ομάδες διεθνώς της Αργεντινής, όπως η Κίλμες, Ραφαέλα και άλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bustos είναι κλασσικό νοτιοαμερικάνικο αριστεροπόδαρο δεκάρι (παλιάς κοπής) με μεγάλες δυνατότητες στο ένας εναντίον ενός, γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη, μικρές και μεγάλες μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών και είναι ένας παίκτης τον οποίο η ΑΕΛ ψάχνει εδώ και 5 χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

Ο παίκτης εξετάστηκε διεξοδικά επί 2 ημέρες από το ιατρικό τιμ της ΑΕΛ με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπασδέκη, όπου βρέθηκε σε άριστη κατάσταση όσον αφορά την υγεία του ορθοπεδικά και επίσης ήταν άριστες και οι εργομετρικές του εξετάσεις (19 διάδρομος και πολύ μεγάλη πρόσληψη οξυγόνου). Ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται το απόγευμα στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί με την ομάδα. Η απόκτηση του ήταν απαίτηση του κ. Πέτριτς και των συνεργατών του, οι οποίοι τον ανέλυσαν και τον ενέκριναν πριν η ΑΕΛ τον αποκτήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης