Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το Σάββατο η ΑΕΛ και ο Άρης, καθώς έμειναν στο μηδέν (0-0) στη μεταξύ τους αναμέτρηση, που διεξήχθη στο «AEL FC Arena», για την 18η αγωνιστική της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς με αυτόν τον βαθμό παρέμειναν στην τέταρτη θέση, έχοντας πλέον τη… συντροφιά της Ξάνθης, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «βυσσινί» βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις των πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο ορεξάτοι στο ξεκίνημα του αγώνα. Από κόρνερ του Έργκις Κάτσε, ο Θανάσης Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Χουλιάν Κουέστα σε σωστή θέση μπλόκαρε την μπάλα στο 6′.

Το ίδιο συνέβη και στο 20′, όταν ο Λούκας Σάσα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Αμρ Ουάρντα προχώρησε αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κουέστα είχε την τύχη με το μέρος του τρία λεπτά αργότερα, όταν η κεφαλιά του… Φραν Βέλεθ μετά τη σέντρα του Νίκου Καρανίκα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 34′, που ήταν όμως αρκετά άστοχο, ήταν η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων, με τον Κάτσε να σπαταλά την καλύτερη φάση της ΑΕΛ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Γκάμα και Κάτσε ήταν οι υπεύθυνοι και για τις δυο πρώτες καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, με τον Πορτογάλο να αστοχεί στο 59′ και τον Αλβανό άσο να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα πέντε λεπτά αργότερα.

Ο νεοεισελθών, Νικολά Ντιγκινί είχε τη δική του ευκαιρία στο 77′ ενώ τρία λεπτά μετά ο Καρανίκας δεν μπόρεσε από καλή θέση να νικήσει τον Κουέστα, που όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», βοηθώντας την ομάδα του να έχει μόλις μια ήττα σε 12 ματς με τον Ένινγκ στον πάγκο της.

Στις καθυστερήσεις του ματς, αφενός ο Μάρκο Νούνιτς άργησε υπερβολικά, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Γιώργος Δεληζήσης, αφετέρου ο Γιάννης Φετφατζίδης αστόχησε με το κεφάλι, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δυο ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή ο Φιορίν Ντουρμισάι έμεινε εκτός 18άδας από τον Μίκαελ Ένινγκ, καθώς η FIFA απέστειλε έγγραφο στην ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης με το οποίο της απαγορεύει τις μεταγραφές, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας που υπάρχει προς τον πρώην παίκτη της ομάδας, Ντιόγκο Σιστόν.

Κατόπιν τούτου, ο διεθνής φορ έμεινε εκτός επιλογών, μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με το ζήτημα που έχει προκύψει.

Κίτρινες: Παπάζογλου, Σεσέροβιτς – Σάσα, Γκάμα, Μπα

ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Παπάζογλου (86′ Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90’+4′ Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (63′ Μπα), Ματίγια, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Γκάμα (79′ Μαρτίνες), Λάρσον (69′ Ντιγκινί), Ιντέγε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης