Η ΠΑΕ ΑΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα την εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση, που απέστειλε στον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, σχετικά με την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Ξάνθης.

Το εξώδικο της ΠΑΕ ΑΕΛ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΑΕΛ-ΠΑΕ», εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, ΑΦΜ 997183228 (Β΄ ΔΟΥ Λάρισας), νομίμως εκπροσωπουμένης.

ΠΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μηνά Λυσάνδρου, Πρόεδρο της Super League, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, επί της οδού Μεσογείων, αριθμ. 174.

Όπως σας είναι γνωστό, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγησή της την 27/01/2020 ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League της ΠΑΕ Ξάνθη από του χρόνου, κατά τον οποίο διεπράχθη η παράβασις, για την οποία κατηγορήθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη, δηλαδή προ της ενάρξεως του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Επειδή όσον αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη, το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν επιδέχεται ενδίκου μέσου και εκδίδεται κυριαρχικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού μόνη αυτή είναι αρμόδια να εκδίδει το πιστοποιητικό συμμετοχής και μόνη αυτή είναι αρμόδια να το ανακαλεί.

Επειδή η απόφαση για την ΠΑΕ Ξάνθη δεν έχει καμία σχέση με το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση, η οποία αφορά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου αυτό το πόρισμα – απόφαση – δεσμευτική εισήγηση παραδίδεται στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα για να ασκήσει πειθαρχική δίωξη, αφού πρόκειται περί διοικητικής ποινής – κυρώσεως.

Επειδή η ΠΑΕ Ξάνθη η οποία αγωνίζεται από την αρχή του πρωταθλήματος, πλέον συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό συμμετοχής, το οποίο πλέον έχει ανακληθεί αμετάκλητα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ εντονότατα, διότι δεν αντιλαμβανόμεθα βάσει ποιας νομοθεσίας και ποιων κανονισμών ορίζονται οι αγώνες της και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του».

Στο μεταξύ, σε άλλη ανακοίνωσή της η ΑΕΛ καταγγέλει ότι δέχεται ανελέητο πόλεμο σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες που δέχονται οι παίκτες της, με αποτέλεσμα η πομάδα της να «αποδεκατιστεί» ενόψει των κρίσιμων επερχόμενων αγώνων στα play-off.

«Η ΑΕΛ καταγγέλλει ότι μετά τον ανελέητο πόλεμο τον οποίο δέχεται από την αρχή της σεζόν από την κατάχρηση εις βάρος της των κιτρίνων καρτών, στα τελευταία παιχνίδια που απομένουν για την κανονική περίοδο και από τα οποία θα κριθεί η έξοδος των ομάδων μέσω της διαδικασίας των play-off στην Ευρώπη, η ΑΕΛ θα αναγκαστεί να αγωνισθεί με μισή ομάδα, αφού στον εκτός έδρας αγώνα με την Λαμία το Σάββατο δεν αγωνίζονται οι Μόρας, Milosavljevic, στο επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίζονται οι Milosavljevic, Μιχαήλ, Καρανίκας, Bustos, Warda, Kace, δηλαδή η μισή και πλέον ομάδα και τέλος απέναντι στον Βόλο δεν αγωνίζεται μέχρι στιγμής ο Milosavljevic.

Αυτή η προδιεγραμμένη εξέλιξη, οφείλεται στο γεγονός ότι η ΑΕΛ έχει δεχθεί εις βάρος της 75 κίτρινες κάρτες, 25 κίτρινες περισσότερες από τους ανταγωνιστές της για την Ευρώπη και το κυριότερο οι αντίπαλοι της όταν αγωνίζονται απέναντι της έχουν δεχθεί τις λιγότερες κίτρινες κάρτες 51.

Μόνο μια ματιά να ρίξουν οι κ.κ. Περρέιρα, Τριτσώνης και Κουκουλάκης στις φάσεις για τις οποίες έχουν δεχθεί κίτρινες κάρτες οι παίκτες της ΑΕΛ, θα καταλάβουν τί έχει συμβεί εις βάρος της ΑΕΛ κατά την τρέχουσα περίοδο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης