Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη Super League έκανε η Λαμία, καθώς την Κυριακή επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.
Η ομάδα της Φθιώτιδας βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπέρτου στο 10΄, αλλά με πέναλτι του Πίτι στο 21΄ και πλασέ του Μπερτόλιο στο 56΄ «γύρισε» το ματς και άφησε τους Λαρισινούς στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

O αγώνας
Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο γκολ, καθώς στο 10΄ ο Ντέλετιτς έδωσε στον Μπέρτο κι αυτός με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 21΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Πίτι σε μαρκάρισμα από τον Καρανίκα και αξιοποίησε ο ίδιος.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη Λαμία να διατηρεί την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Κρίστινσον.
Στο 56΄, όμως, η εξαιρετική πρσωπική ενέργεια και η ασίστ του Ασούμπρε, έδωσαν την ευκαιρία στον Μπερτόλιο να πλασάρει εύστοχα και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Μάκη Χάβου.
Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, αφήνοντας τον παθητικό ρόλο που είχε ως εκείνο το σημείο, και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 74΄, όταν ο Μελίσσας έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Σικάβκα.
Αυτή όμως ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση των «βυσσινί», που έμειναν για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και… μπαίνουν σε μπελάδες, τη ώρα που η Λαμία με αυτό το «τρίποντο» ξέφυγε επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Κίτρινες: Δημούτσος, Βάντερσον – Ντέλετιτς, Μπέρτος, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Πλιάτσικας, Μπερτόλιο, Καραμάνος (88΄ Τσούκαλος), Ασούμπρε, Πίτι (70΄ Βασιλαντωνόπουλος), Δημούτσος (40΄ Μπλάζιτς), Σκόνδρας, Βάντερσον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας (84΄ Ζίβκοβιτς), Νούσιος (67΄ Σικάβκα), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (60΄ Μπαργκάν), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Φατιόν

To γκολ του Μπέρτου (0-1):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτι (1-1):

To γκολ του Μπερτόλιο (2-1):

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης