Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα σε παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Super League και «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά» σημείωσε στο 16’ ο Σφιντέρσκι. Στο τέλος του αγώνα ο Μιχαήλ της Λάρισας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Χωρίς να είναι εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, προτίμησε την ουσία και το θετικό αποτέλεσμα που το διεκδίκησε ως το τέλος. Η Θεσσαλική ομάδα με δυνατά μαρκαρίσματα και παιχνίδι αντεπιθέσεων επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους ξεκινώντας πολύ καλά και απόλυτα επιθετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δικέφαλος στοχεύοντας στην επιστροφή του στην κορυφή του πίνακα, άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Κάρολ Σφιντέρσκι, που από ασίστ του Βιεϊρίνια με υποδειγματική κίνηση απλά «πέταξε» την μπάλα στην εστία του Κρίστινσον. Το 1-0 απάλλαξε από το άγχος τους Θεσσαλονικείς αλλά ταυτόχρονα όπλισε με περισσότερο πάθος τους Θεσσαλούς που χωρίς να δημιουργήσουν ευκαιρίες ή φάσεις προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα χέρι του Ίνγκασον στο 5′ εντός της περιοχής που όμως αγνοήθηκαν οι αιτιάσεις τους από τον ρέφερι.

Στο 30′ ο Σφιντέρσκι σκόραρε εκ νέου αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ εκτιμώντας πως ο Μάτος έκανε στο ξεκίνημα της φάσης φάουλ, στην διεκδίκηση της κεφαλιάς. Ο Πολωνός μάλιστα έχασε στην λήξη του ημιχρόνου μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ σουτάροντας άστοχα. Η Λάρισα είχε στο πρώτο μέρος μόνο μια αξιόλογη στιγμή στο 39′ με πλασέ του Ασούμπρε που εξουδετέρωσε ο Ζίφκοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι συνεχίστηκε με ίδια εικόνα και την Λάρισα να γίνεται επικίνδυνη μόλις στο 63′ όταν σουτ του Νούνιτς, εξουδετέρωσε εύκολα ο Ζίφκοβιτς. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ με την είσοδο των Λημνιού και Άκπομ, απόκτησε μεγαλύτερη ενέργεια αλλά δεν βρήκε εύκολα διαδρόμους στα μετόπισθεν της Λάρισας. Το τελικό 1-0 κρίνεται δίκαιο και ο ΠΑΟΚ με την καινούργια του νίκη, «πάτησε» κορυφή εν όψει μάλιστα του ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον συγκάτοικό του Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0 (PAOK TV)

Γκολ: 16′ Σφιντέρσκι

 

 

Κίτρινες κάρτες: Μιλοσάβλιεβιτς, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μιχαήλ, Μπούστος

Κόκκινες κάρτες: 90′ Μιχαήλ

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (71′ Λημνιός), Ελ Καντουρί (84′ Μαουρίτσιο), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (69′ Άκπομ).

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς (90′ Μπάλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (69′ Μπούστος), Φατιόν, Καρανίκας, Νούνιτς, Ασούμπρε (83′ Ντάουντα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης