Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε το Σάββατο με 2-0 σκορ του Λεβαδειακού στο «Καραϊσκάκη» και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League, μετά τη λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι.

Ο Ολαϊτάν άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, ενώ ο Χολέμπας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός κινήθηκε σε ρηχά νερά στο πρώτο ημίχρονο και εν αντιθέσει με άλλους εντός έδρας αγώνες του δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν νευρική, έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις της κι έτσι δεν απείλησε τον Λεβαδειακό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια με την εστία του να είναι ανέπαφη.

Η πιο αξιόλογη ευκαιρία για τους πρωταθλητές στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν Βάις, αφού κέρδισε κάποιες κόντρες στη μικρή περιοχή των Βοιωτών προ κενής εστίας… κατάφερε να πλασάρει άουτ.

Στην αντίπερα όχθη ο Λεβαδειακός, αφού είχε καταφέρει να κρατάει κλειστούς όλους τους διαδρόμους στην άμυνα του απειλούσε με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Καραγεωργίου βρέθηκε μία ανάσα από το 0-1, όταν, μετά από γύρισμα του Βάις η μπάλα πέρασε από τον Παπαδόπουλο και ο Ροτζέριο, που ήταν μόνος στο ύψος της περιοχής απέναντι στον Ρομπέρτο, σούταρε άσχημα και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τη δεύτερη (μόλις) ευκαιρία, όταν ο Παπαδόπουλος από δεξιά έκανε ωραία σέντρα, ο Γεωργίου έχασε τον Μήτρογλου, αλλά η κεφαλιά του διεθνή φορ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μίτσελ «ανέβασε στροφές» βοηθούμενη και από την είσοδο των Ολαϊτάν και Φουστέρ,  οι οποίοι φρέσκαραν την εμπροσθοφυλακή των Πειραιωτών.

Οι πρωταθλητές έτσι ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Λεβαδειακού, βλέποντας την πίεση τους να αποδίδει καρπούς στο 54ο λεπτό, όταν ο Ολαϊτάν εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην άμυνα του Λεβαδειακού και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό έλυσε τα πόδια των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι διόρθωσαν την κυκλοφορία της μπάλας και έψαχναν πιο επίμονα για διαδρόμους στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Ολαϊτάν στο 75′ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μόνος σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 82ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, όταν ο Χολέμπας, μετά από ασίστ του Ντομίνγκες, σούταρε από πλάγια και «νίκησε» τον Πρζιρόφσκι.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0

Γκολ: 54′ Ολαϊτάν, 82′ Χολέμπας

Κίτρινες: Παπαδόπουλος – Κάπο, Κώτσιος, Μάντζιος, Mουλόπουλος

Κόκκινες: Μάντζιος (87′)

Δοκάρια:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις (46′ Φουστέρ), Κάμπελ, Σαβιόλα (73′ Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (46′ Ολαϊτάν).

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Κώτσιος, Κονέ (65′ Μάνγκας), Γεωργίου, Καπό (65′ Νικολακάκης), Χαραλάμπους, Ιντζίδης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης