Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας για 42η φορά στην ιστορία του, αφού ο Παναθηναϊκός έχασε στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δικό τους παιχνίδι επικράτησαν 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον στοχεύουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ στο ματς της 31ης αγωνιστικής της Super League πέτυχαν οι Τσόρι Ντομίνγκες (44’, 60’), Χόρχε Μπενίτες (55’) και Φορτούνης (90’), ενώ ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε από το 25’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Σηφάκη.

Στο παιχνίδι του Φαλήρου ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Στο 6′ ο Μπουσταμάντε σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε, ενώ ο Ισπανός κίπερ είπε «όχι» και στον Πουλίδο στο 15ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ο Μποτία απομάκρυνε σε κόρνερ πάνω στην γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 23′ με σουτ του Μαζουακού, ενώ στο 25’ ο Σηφάκης έδιωξε με το χέρι τη μπάλα εκτός περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Με παίκτη περισσότερο στο γήπεδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και στο 44’ ο Τσόρι Ντομίνγκες άνοιξε το σκορ.

Στο 55’ ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ και ο Χόρχε Μπενίτες με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, ενώ το τρίτο γκολ ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» από το λάθος του Στρατηλάτη στο 60′. Ο κίπερ του Λεβαδειακού, που αντικατέστησε τον Σηφάκη, έχασε το κοντρόλ και έδιωξε προ του Μπενίτες, όμως ο Τσόρι ακολούθησε τη φάση και με πλασέ σκόραρε για το 3-0.

Στις καθυστερήσεις ο Φορτούνης σκόραρε από κοντά για το τελικό 4-0, ενώ μετά το παιχνίδι οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν με τον κόσμο, αλλά και στα αποδυτήρια την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 4-0 (Novasports 1)

Γκολ: 44′ Ντομίνγκες, 55′ Μπενίτες, 60′ Ντομίνγκες, 90′ Φορτούνης

Κίτρινες κάρτες: Μαζουάκου – Τομάς

Κόκκινες κάρτες: 25′ Σηφάκης

Ολυμπιακός:
Ρομπέρτο, Σαλίνο (66′ Φορτούνης), Μποτία, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (60′ Ελαμπντελαουί), Ντομίνγκες, Μπενίτες (67′ Μήτρογλου), Χάρα.

Λεβαδειακός:
Σηφάκης, Μπουσταμάντε (29′ Στρατηλάτης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ (80′ Τριποτσέρης), Πουλίδο, Τομάς, Ζίτο, Γιακουμάκης, Μαχαίρας (63′ Μάγκας), Στάθης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης