Ο Πλατανιάς δεν πέταξε στον… κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση καθώς κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από το εντός έδρας παιχνίδι του με τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα τοου Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 2-1 την Κυριακή στα Περιβόλια των Βοιωτών και έφτασε τους 14 βαθμούς ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ της ομάδας της Κρήτης σημείωσαν οι Λεονάρντο Ράμος (64΄) και Γιώργος Γιακουμάκης (71΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 86΄ ο Πέτρος Γιακουμάκης.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, με τον Πλατανιά να έχει την υπεροχή και να δημιουργεί μια σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί στο 12ο λεπτό.

Ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βερέμκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χανιώτες παρέμειναν πιο κινητικοί, με τον Μιλούνοβιτς να πιάνει τεχνικό πλασέ στο 23΄, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό σημειώθηκε στο 35′, με πρωταγωνιστή τον Μάντζιο που βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε μαεστρικά τον Σελίν, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία του Σωτηρίου.

Οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια στο 0-0 στο ημίχρονο, αφού στο 44ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Γιακουμάκης έστειλε εκτός εστίας την μπάλα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν έβρισκε χώρους, με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Βλέποντας την αδυναμία της ομάδας του να σκοράρει, ο Γιώργος Παράσχος πέρασε στο 55΄ τον Ράμος στη θέση του Στανισιάβλιεβιτς, ενισχύοντας την επίθεση, μία αλλαγή που αποδείχτηκε «χρυσή».

Κι αυτό γιατί στο 64΄ (είχε προηγηθεί και η αλλαγή του Μάγκα στη θέση του Θέου για τον Λεβαδειακό) ο Ράμος «έγραψε» το 1-0 με κεφαλιά, όταν πηδώντας ψηλότερα απ΄ όλους αξιοποίησε τη σέντρα του Κουλιμπαλί.

Στο 71΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, με τον Ράμος δημιουργό αυτή τη φορά (έκανε τη σέντρα) και σκόρερ με κεφαλιά τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Ο τελευταίος κάθισε στον πάγκο στο 84΄ και δύο λεπτά αργότερα ένας άλλος Γιακουμάκης, ο Πέτρος του Λεβαδειακού μείωσε για τους Βοιωτούς σε 2-1 με σουτ στην κίνηση μετά από εξαιρετική πάσα του Μάντζιου.

Στον εναπομείναντα χρόνο, η ομάδα του Μάντζιου δεν κατάφερε να ισοφαρίσει κι έτσι ο Πλατανιάς πήρε το «τρίποντο», καταφέρνοντας να αναρριχηθεί στον βαθμολογικό πίνακα.

Κίτρινες
: Μενδρινός, Κουλιμπαλί – Μάντζιος, Τριποτσέρης

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):
Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (55΄ Ράμος), Γιακουμάκης (84΄ Αποστολόπουλος), Μιλούνοβιτς (78΄ Ντίνας), Ανγκούλο.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος):
Βερέμκο, Μανωλάς, Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης (82΄ Καψάσκης), Μαχαίρας, Νικολάου (74΄ Ναβάρο), Γιακουμάκης, Μάντζιος, Μίγκας, Θέος (60΄ Μάγκας).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης