Η Επιτροπή Εφέσεων απάλλαξε ΟΦΗ και Αιγινιακό - Δεν ισχύει η ποινή υποβιβασμού για τις δύο ομάδες

Η Επιτροπή Εφέσεων απάλλαξε ΟΦΗ και Αιγινιακό - Δεν ισχύει η ποινή υποβιβασμού για τις δύο ομάδες

Ανατροπή της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης αναφορικά με τον περυσινό αγώνα του ΟΦΗ με τον Αιγινιακό (6-0) υπήρξε την Τετάρτη, καθώς αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να απαλλάξει τόσο τους Κρητικούς όσο και τον σύλλογο της Football League από όλες τις κατηγορίες που είχαν επισύρει, μεταξύ άλλων, για τις δύο ομάδες την ποινή υποβιβασμού για τη μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία σε πρώτο βαθμό είχε αποφασιστεί πως ήταν στημένη από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι, πέραν των δύο ομάδων η απόφαση της Εφέσεων απαλλάσσει και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν αντιμετωπίσει κυρώσεις.Υπενθυμίζεται πως με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ θα υποβιβαζόταν στη Football League και θα άρχιζε το νέο πρωτάθλημα με -6, ενώ ο Αιγινιακός θα έπεφτε στη Γ’ Εθνική και επίσης θα ξεκινούσε με -6.

Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Φ. Τσάλο και του Αιγινιακού Γ. Νιώπα είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

Στους ποδοσφαιριστές Β. Λιόλιο, Θ. Τόλιο και Π. Γιατζιτζόγλου είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για,10 χρόνια.

Στον Αλ. Μαχαιρίδη είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 17:14