Χωρίς νικητή έληξε το κρητικό ντέρμπι ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν την Τρίτη ισόπαλες 1-1 στο Παγκρήτιο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας.
Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 28′ με το εκπληκτικό γκολ του Νάστου, αλλά ο Ιατρούδης στο 66′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι ελέγχει το ρυθμό. Είχε την κατοχή της μπάλας, καθώς και τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Κατσιμήτρου.

Τη λύση έδωσε ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων». Στο 28′ με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» και έκανε το 1-0.

Αυτό το γκολ ξύπνησε τους γηπεδούχους που σιγά – σιγά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Μαλιστα οι «κιτρινόμαυροι» σε μια υποδειγματική αντεπίθεση στο 66′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Ιατρούδη να χρίζεται σκόρερ με κεφαλιά.
Στο 81′ ο Εργοτέλης έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, αλλά ο Ποτουρίδης έκοψε την μπάλα προτού καταλήξει στα δίχτυα, από την προσπάθεια του Κούατενγκ, διορθώνοντας το λάθος του Μιχόγεβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΟΦΗ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην έδρα του, ωστόσο σίγουρα ο αγώνας ρεβάνς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μαζουλουξής, Γιακούμπου, Μπουτσάκης (64′ Λαμπάκης), Μπάτζιος, Μπουρσέλης, Μπρους, Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Καπνίδης (54′ Κούατενγκ)

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος):
Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Νάστος, Οικονόμου, Ντίνας (78′ Κυριακίδης), Σάσι (45′ Πλατέλλας), Κοροβέσης, Βουό (64′ Πέρσον)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης